Tijdens het debat op 20 oktober 2016 heeft de Las Vegas Metropolitan Police Department een counter-drone oplossing ingezet. Het systeem bestaat uit een netwerk van DroneTrackers, deze detecteren en identificeren onbekende drones in een groot gebied. “De beschikking hebben over technologie die ons beschermt tegen de lucht en zorgt voor real-time informatie heeft flink geholpen die avond”, aldus LVMPD Assistant Sheriff Tom Roberts.

Dedrone

Tijdens het debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump op 20 oktober heeft de Las Vegas Metropolitan Police Department (LVMPD) een counter-drone oplossing ingezet. Het counter-drone systeem is afkomstig van het bedrijf Dedrone, dat het systeem in samenwerking met AirVu ontwikkelde. Het systeem bestaat uit een netwerk van DroneTrackers, deze detecteren en identificeren onbekende drones in een groot gebied. Dit doen ze door middel van akoestische, RF en visuele stralen constant uit te zenden. Wanner de DroneTrackers een onbekende drone detecteren beginnen ze een jam-signaal uit te zetten, waardoor de onbekende drone niet meer kan worden bestuurd door de originele bestuurder.

Dedrone bewaakt luchtruim tijdens debat Clinton en Trump

LVMPD

“Ondanks dat Las Vegas al vaker staatshoofden en presidenten heeft gehost, brengt het presidentieel debat samen met de grote menigte unieke risico’s met zich mee. We waren in staat om de DroneTrackers naadloos te integreren in ons veiligheidsplan. Het hebben van technologie die ons beschermt tegen de lucht en zorgt voor real-time informatie heeft flink geholpen die avond”, aldus LVMPD Assistant Sheriff Tom Roberts.

Inversteerders

Vorig jaar heeft Dedrone een start-up financiering verzameld van 2.9 miljoen dollar. Deze investering is voornamelijk afkomstig van het bedrijf Target Partners. Echter heeft Dedrone afgelopen mei een aantal extra investeringen ontvangen waardoor het budget is verhoogt naar 10 miljoen dollar.

Ander debat

De politie in Nassau County, New York had tijdens het debat op 26 september ook de DroneTrackers van Dedrone geïnstalleerd. Hier werd het luchtruim van Hofstra University gecontroleerd op ongewenste drone activiteiten.

0 Reacties

    Plaats een reactie