Jacques Niederer, Burgemeester van Roosendaal, wil in de toekomst makkelijker drones met camera's inzetten. Nu moet ieder afzonderlijke camera nog op papier worden vastgelegd, maar door een aanpassing in de Algemeen Plaatselijke Verordening is dit niet meer nodig.

Drones

De Burgemeester van het Noord-Brabantse Roosendaal wil makkelijker drones met camera's in kunnen zetten. Dit wil hij voornamelijk doen bij overlast door hangjongeren, drugsgebruikers en -dealers, zakkenrollers en vandalen.

Burgemeester Roosendaal wil cameratoezicht met drones

Mobiel cameratoezicht

Tot nu toe moeten alle afzonderlijke camera's op papier worden vastgelegd. In een voorstel in de vernieuwde Algemene Plaatselijke Verordening (APV) stelt het college voor om het cameratoezicht met drones makkelijker te maken. Door mobiel cameratoezicht voortaan te regelen per gebied wordt het mogelijk om waar nodig gebruik te maken van drones.

Doelmatig

"Mobiel cameratoezicht is flexibeler, en dus doelmatiger en efficiënter, in te zetten in de publieke ruimte waardoor we overlast beter kunnen volgen en aanpakken", aldus Burgemeester Niederer. De Burgemeester benadrukt dat de drones alleen ingezet worden als handhaving noodzakelijk is.

Borden plaatsen

De wijzigingen van de APV wordt in deember in de raad behandeld en dan wordt ook duidelijk of de plannen door gaan. Wanneer drones daadwerkelijk ingezet gaan worden dient de gemeente ook borden te plaatsen waarop de inzet van de mobiele camera's duidelijk wordt gemaakt.

Burgemeester Roosendaal wil cameratoezicht met drones

0 Reacties

    Plaats een reactie