Om drone-gebruikers in Groot-Brittannië beter te informeren over hoe zij veilig om moeten gaan met drones is de Britse luchtvaartautoriteit een campagne begonnen. Daarbij hebben zij een nieuwe website gelanceerd waarop de do's and dont's van drone vliegen zijn te zien.

Alle info die nodig is

De Britse luchtvaartautoriteit heeft de website Dronesafe.uk gelanceerd. Hierop worden consumenten geadviseerd over hoe zij hun drones op een zo veilig mogelijke manier kunnen laten vliegen. Volgens een woordvoerder is de site niet bedoeld om het drone vliegen minder leuk te maken, maar om iedereen toegang te geven tot alle info die nodig is om veilig en binnen de regels te vliegen met drones.

Regelgeving

Net zoals in Nederland, en vele andere landen, moet je ook in Groot Brittannië je drone altijd in het zicht houden en uit de buurt van vliegvelden en luchthavens blijven. De maximale hoogte voor drones is gesteld op 120 meter. Daarnaast moeten drones 45 meter afstand houden tot gebouwen en mensen. Ook wordt er geadviseerd om je drone voor elke vlucht te inspecteren.

Incidenten

De afgelopen 12 maanden werden er 58 incidenten met drones gemeld waarbij de onbemande luchtvaartuigen bijna in botsing kwamen met bemande luchtvaartuigen. In juli vloog een drone op zo'n 20 meter afstand van een Airbus A320 op 1500 meter boven Londen.

Veilig Vliegen

In Nederland werd op 12 november 2015 een campagne gestart om de veiligheid van drones te vergroten. De campagne Veilig Vliegen leert consumenten eenvoudig kennis maken met de basisregels omtrent het veilig vliegen met drones.

Britten lanceren campagne voor veilig drone-gebruik

0 Reacties

    Plaats een reactie