Boris B. laat met deze razendsnelle video zien waarom hij tot de Nederlandse FPV top behoort. Hij vliegt iedereen in de video gemakkelijk voorbij en laat zien wat FPV Racing nou eigenlijk is. Dankzij dit knap staaltje vliegwerk heeft Boris een nominatie ontvangen voor de Drone Awards 2016 in de categorie Racing. Het wordt daarom tijd dat we iets meer te weten komen over één van de eerste racepiloten van Nederland.

Drone Awards 2016

Tot en met 30 november 2016 kun je via www.droneawards.nl stemmen op jouw favoriete dronevideo's van 2016. De winnaars worden begin december bekend gemaakt.

Boris B – Go Kart FPV Racing

FPV-racing wordt ook wel ‘het nieuwe Formule 1 racen’ genoemd. Wanneer je Boris behendig en razendsnel door de haarscherpe bochten van de kartbaan ziet vliegen snap je meteen waarom! Kijk hier hoe Boris met zijn drone de oude kartbaan op een nieuwe manier gebruikt.

Kun je wat meer over jezelf vertellen?

"Mijn naam is Boris en ik ben 32 jaar. Ik heb een vrouw en 2 kinderen en leef in een van de mooiste dorpen in Noord-Brabant: Best".

Hoe lang vlieg je al met drones?"

"Het is nu geloof ik exact 5,5 jaar geleden dat ik mijn eerste drone kocht."

Waarom ben je begonnen met het vliegen van drones?

"Ik kocht een keer ergens op een markt in België een speelgoed helikopter met een klein camera erop. Het was meer zo'n speelgoed ding en hartstikke instabiel, maar het feit dat ik de wereld van boven ermee kon zien maakte wel indruk op mij. Ik wou dit veel beter ervaren en ging vrij snel op onderzoek en kwam online een quadcopter filmpje tegen van juz70:

De video heb ik met mond open zitten kijken, want dat was in die tijd vrij bijzonder. Ik moest dit zelf een keer meemaken, maar ik kende ook echt niemand in de buurt of in Nederland die hier wat mee deed. Het duurde niet lang voordat ik bij Hoverthings, wat in die tijd de enige plek was waar je dit soort dingen had, één besteld had. De FPV passie was meteen geboren! Dit was een hobby wat bestond uit verschillende facetten die mij allemaal heel erg boeien."

Hoe vaak vlieg je gemiddeld met je drone?

"Dat hangt sterk af van mijn vrije tijd en het weer. In de zomer maanden vlieg ik wekelijks een aantal keer. De lange zomer avonden en "golden hour" zijn natuurlijk de mooiste en meest magische momenten om te vliegen. In de wintermaanden is het afzien vaak en zoek ik met wat anderen vaak indoor omgevingen op."

Boris B over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Heb je nog een tip voor beginnende dronepiloten?

"Begin met een stap tegelijk probeer niet teveel ineens te willen. Simulators zijn zeker aan te raden om wat basis zaken te leren. 5 jaar geleden moest ik heel veel zelf uitvinden, want er waren niet veel in de buurt die er wat mee deden, maar tegenwoordig zijn er ontzettend veel piloten te vinden in de buurt. Probeer daar in contact mee te komen. Ohja, altijd de proppellers eraf halen als je aan de drone aan het knutselen bent."

Kun je iets vertellen over jouw genomineerde drone video?

"De jongens van de SQG team hadden een kart locatie voor een paar uur geboekt om daar een toernooi te organiseren, want het was wintertijd en koud en zo konden we tenminste warm binnen vliegen. We zouden er een echte toernooi van maken, maar door heel veel tijdverlies hebben we gewoon voor de fun gevlogen in losse race sessies. We bleven steeds harder en harder gaan met als uiteindelijke resultaat voor mij 1 kapotte gopro, 1 beschadigde gopro en van de eerste kapotte gopro was ook de SD kaart stuk. Gek genoeg stonden hier de leukste beelden op en zullen nooit worden gezien. De roze gekleurde beelden zijn dus niet effecten wat meeste dachten wat ik tijdens de edit toegevoegd heb, maar daadwerkelijke opname op de beschadigde gopro."

Wat heeft je geïnspireerd om deze video te maken?

"Inspiratie was eigenlijk ver te zoeken nadat ik ontdekte dat mijn SD kaart door midden gebroken was en ik daar helemaal geen beelden van had. Uiteindelijk zag ik dat mijn 2de gopro toch wat leuks had en daar haalde ik een sprankje inspiratie van."

Welke Nederlandse locaties heb je gefilmd met je drone?

"Ik film niet zozeer de locatie. Mijn voornaamste vliegstijl is freestyle, waarbij de omgeving enkel een achtergrond voor de vlucht vormt."

Met behulp van welk programma heb je de video gemonteerd?

"Ik gebruik meestal Sony Vegas 13 voor mijn edits."

Ben je blij met het resultaat van de video?

"Ergens denk je altijd het kan allemaal nog beter en nog spannender voor de kijker, maar uiteindelijk moet je soms vrede hebben met wat je hebt. Het blijft hobbymatig allemaal."

Boris B over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Welke drone heb je gebruikt voor het maken van de genomineerde video?

"Dquad Reflex 180".

Waren er bijzondere omstandigheden tijdens het maken van de video?

"Racen over een indoor parcours is vaak lastig, omdat de radio omstandigheden ook niet ideaal zijn als het gaat met video ontvangst."

Wat is de grootste fout die je hebt gemaakt tijdens het drone vliegen?

"Dat zijn er veel, maar ben weleens vergeten om mijn batterijen mee te nemen en dat spant toch de kroon!"

Je bent voor de eerste keer genomineerd voor een Drone Award. Hoe vind je dat?

"Ontzettend gaaf en totaal onverwacht!"

Waarom vind je dat jouw drone video een Drone Award moet winnen?

"Allereerst ben ik ontzettend trots om alleen genomineerd te zijn, maar gezien de risico's die genomen zijn in de video en de resulterende gopro schade vind ik het geheel verdiend om te winnen!"

Hoe ga je ervoor zorgen dat mensen gaan stemmen op jouw video?

"Ik ga natuurlijk iedereen die ik kan dwingen om op mij te stemmen ;p"

Boris B over zijn nominatie voor Drone Awards 2016

Tot en met 30 november kun je stemmen op Sander voor de Drone Awards 2016. Stemmen kan via: DroneAwards.nl. De winnaar wordt begin december bekend gemaakt.

0 Reacties

    Plaats een reactie