Het Algerijnse ministerie van Defensie heeft aangekondigd drones in te willen zetten tegen drugsmokkel. De drones moeten vliegen in een gebied van 3000 kilometer aan de grensgebieden met Marokko.

Drones

Volgens het Algerijns Persbureau (APS) vliegen er binnenkort drones bij het grensgebied met Marokko. Deze maatregel komt voort uit de toenemende hoeveelheid keef die het lang binnen wordt gesmokkeld. Keef is een Marokkaanse hasj die met een pijp wordt gerookt. De drones moeten de enorme drugsmokkel tegen gaan.

Drugs

Sinds 2012 is er al meer dan 12 miljoen ton aan deze drug illegaal Algerije ingebracht. Dit komt omdat steeds meer smokkelaars samen werken met terroristische organisaties die erbij helpen om de drug door te laten. Het is niet duidelijk of de drones ook ingezet worden om de uitvoer van drugs uit eigen land tegen te gaan.

Grenscontroles

De spanningen rondom grenscontrole zijn de laatste jaren flink gestegen. Afgelopen jaar werde de Marokkaanse steden Ahfir en Beni Drar van het land gescheiden middels een hek.

Algerije wil drones aan de grens met Marokko

0 Reacties

    Plaats een reactie