Amerikaanse onderzoekers aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben een speciaal schokabsorberend materiaal ontwikkeld dat toegepast kan worden in drones.

3D print

De 3D print-onderzoekstechniek combineert vaste stoffen afgewisseld met vloeistoffen, waardoor lagen ontstaan met klevende en elastische eigenschappen.

Skin

Het materiaal werd als "skin" gebruikt om springende robots te helpen met een "klevende landing". De onderzoekers melden dat de machines uitgerust met deze nieuwe huid vier keer nauwkeuriger landden.

Schokabsorberende huid beschermt drones tegen crashes

Nieuwe eigenschappen

"Door het combineren van meerdere materialen kunnen eigenschappen worden bereikt die buiten het bereik van de huidige basismaterialen liggen, dit onderzoek verlegt de grenzen van wat mogelijk is om af te drukken", vertelt Hod Lipson, een professor van de faculteit Ingenieurswetenschappen aan de Columbia University, over de ontwikkeling van MIT's tegen RT.

Toepassingen

De ontdekking van deze nieuwe techniek opent deuren voor andere programmeerbare toepassingen, zoals een zachte huid als een beschermende afdekking van drones, telefoons en veiligheidsuitrusting.

0 Reacties

    Plaats een reactie