Het Pentagon is bezig met het testen van observatie-en aanvalsdrones om de luchtverdediging van de vijand te verstoren. Onder de naam Perdix wordt gekeken of mini-drones als een zwerm kunnen samenwerken. Het definitieve ontwerp Perdix staat nog niet vast omdat er nog testresultaten moeten worden geanalyseerd. Het is niet duidelijk wanneer Perdix precies klaar is voor gebruik.

Perdix

Het Pentagon is bezig met het testen van goedkopen mini observatie- en aanvalsdrones om de luchtverdediging van de vijand te verstoren. De zwerm mini-drones, die als geheel Perdix worden genoemd, worden uitgerust met explosieven en kleine sensoren die systemen blokkeren. Het plan is om de mini-drones in een zwerm samen te laten werken. Een nog groeiend algoritme zorgt ervoor dat de mini-drones niet tegen elkaar botsen in de lucht, maar strategisch rondvliegen. Op deze manier zijn de drones effectief om te gebruiken tijdens verschillende missies. De zwerm mini-drones wordt in een F-16 ingebouwd, waardoor het gevechtsvliegtuig bepaalde gebieden op een grotere afstand kan observeren of aanvallen. Tot nu toe verlopen de testen goed en het Pentagon verwacht dat het niet lang meer gaat duren voordat het systeem klaar is voor gebruik.

Pentagon test Perdix mini-drone zwermen

Design

De buitenkant van de mini-drones is ontworpen door middel van een 3D printer, zodat de productie snel en goedkoop is. Perdix is ontworpen om extreme temperaturen en vijandige wapens te overleven. Het design van Perdix staat nog niet vast omdat de huidige testresultaten nog worden geanalyseerd. Wanneer deze bekend zijn wordt er gekeken of er aanpassingen moeten worden gemaakt aan het design.

Klaar voor gebruik?

Ondanks dat de testen goed verlopen, zijn er een aantal problemen waar het Pentagon nog tegenaan loopt. De drones worden afgeschoten uit een F-16, maar hebben nog niet de technologie om weer terug te keren naar het gevechtsvliegtuig. Ook heeft Perdix een kort bereik vergeleken met de wapens die de mini-drones uit de lucht kunnen halen. Het is niet duidelijk wanneer Perdix precies klaar is voor gebruik.

0 Reacties

    Plaats een reactie