Walt Disney creëerde de Vertigo, een robot die tegen de muren op kan klimmen. Charles Bombardier bracht dit concept een stapje verder zodat het sterk genoeg is om het gewicht van een persoon te vervoeren.

Toepassingen

Volgens de bedenkers kan Ventooz ingezet voor verschillende doeleinden. Het apparaat zou mensen kunnen transporteren die gebouwen en structuren zoals dammen controleren of repararen. Ventooz kan ook dienen als een reddingsvoertuig voor mensen gestrand in gevaarlijke situaties. Ook kan Ventooz worden ingezet als attractie in een pretpark.

Met deze 'drone' rijd je letterlijk tegen muren op

Hoe werkt 't?

De banden van Ventooz zijn uitgerust met zuignappen, vergelijkbaar met een octopus, zodat het apparaat zich vastplakt aan de ondergrond. Ook is het apparaat uitgerust met twee krachtige ventilatoren die zorgen voor een neerwaatse druk en hierdoor meer zuigkracht van de banden. Het geheel wordt aangedreven door een oplaadbare accu.

Met deze 'drone' rijd je letterlijk tegen muren op

Charles Bombardier

Ventooz is geen bestaand product (en wellicht onrealistisch), maar een creatie van een technisch ingenieur Charles Bombardier en designer Juan Garcia Mansilla. Het concept is niet het eerste idee van Bombardier; op zijn website vind je meer dan 200 concepten van voertuigen.

Bron: Wired

Foto: Charles Bombardier & Juan Garcia Mansilla

0 Reacties

    Plaats een reactie