Binnenkort staat de grootste fotozaak ter wereld in Capelle aan den IJssel. Daar trekt Kamera Express namelijk in het voormalig hoofdkantoor van Free Record Shop. In de 7.500 vierkante meter grote fotozaak komt ook een ruimte waar klanten kunnen leren vliegen met drones.

Drones

Sinds enige tijd verkoopt Kamera Express ook vliegende camera's van onder andere DJI, Yuneec en Parrot. Om klanten ook te leren om met deze drones te vliegen wordt er een ruimte ingericht waarin lessen gevolgd kunnen worden. In deze speciale drone ruimte leren de klanten over hoe zij de drone moeten besturen en hoe zij de drone kunnen inzetten om prachtige luchtopnames te maken.

Kamera Express bouwt pretpark voor fotografie

Grootste ter wereld

Eigenaar Peter Merceij had ooit de kleintse fotowinkel van Nederland toen hij nog camera's verkocht vanuit zijn garagebox in Rotterdam. Met een fotozaak in het voormalig hoofdkantoor van Free Record Shop heeft Merceij meteen de grootste van de wereld. Momenteel is B&H in New York de grootste fotozaak ter wereld met 5.600 vierkante meter. Met de 7.500 vierkante meter wordt het pand aan de A20 in Capelle aan den IJssel de grootste ter wereld.

Pretpark voor fotografie

De grote fotozaak moet een heus pretpark voor fotografie worden onder de werknaam Kamera Express Foto Experience. In het pand staat verkoop centraal, maar Kamera Express moet vooral een leuk uitje worden. In de weekenden verwacht Merceij duizenden bezoekers. Er komt een speciale radio- en televisiestudio, waar de lokale omroep gaat uitzenden. Daarnaast worden er compleet ingerichte fotostudio's gebouwd. Deze kunnen door professionele fotografen gebruikt worden. Bezoekers van de Kamera Express Foto Experience kunnen zien hoe de professionele fotografen te werk gaan. In ruil voor het gratis gebruik maken van de studio, dienen de fotografen workshops te geven aan klanten. Deze workshops worden gegeven in het amfitheater waar plaats is voor 200 bezoekers. Ook kunnen hier films getoond worden wanneer er veel kinderen een bezoek brengen aan Kamera Express.

Kamera Express bouwt pretpark voor fotografie

Opening

In de grote hal van de fotozaak zijn plekken beschikbaar voor de fotomerken. Die kunnen eigen mensen inzetten om uitleg te bieden over verschillende producten. De opening van Kamera Express Foto Experience staat gepland in het voorjaar van 2017.

Bron: Algemeen Dagblad

1 Reacties

  1. A.Vijfhuize

    Wanneer wordt de nieuwe zaak geopend? Voormalig Free record shop.

Plaats een reactie