Vier jongetjes uit Etten-Leur (9, 11, 12 en 12 jaar oud) vlogen woensdag met hun speelgoeddrone toen hij plotseling door de wind werd meegenomen. Na een lange zoektocht stuitte de jongens op een vuurwapen. Ze besloten er een foto van te maken en lieten deze zien op het politiebureau. Als dank voor de tip kregen de vier een rondleiding op het bureau en mochten zij in een politieauto zitten.

Drone verloren

De vier jonge dronepiloten uit Etten-Leur zagen hun drone op woensdag 26 oktober plotseling meegenomen worden door de wind. Na een lange zoektocht wisten zij de drone dezelfde dag niet te vinden. Ze besloten om de volgende dag opnieuw op zoek te gaan.

Pistool

Tijdens de zoektocht op donderdag kwamen de jongens uit op het terrein bij de loodsen aan de Brabantlaan. Daar keken zij door het raam en zagen zij een pistool liggen. Een van de jongetjes maakte een foto van het pistool en gezamenlijk gingen ze direct naar het politiebureau. Daar lieten ze de foto zien.

Jonge dronepiloten uit Etten-Leur vinden pistool

Air-soft

De politie ging op onderzoek uit en vond het wapen. Het ging vermoedelijk om een air-soft pistool. De eigenaar van de loods kreeg een proces-verbaal.

Troost en bedankje

De jonge dronepiloten wisten echter hun drone niet terug te vinden. Als troost en als bedankje voor hun handelen kregen de vier jongetjes een rondleiding door het politiebureau en mochten zij zelfs in een politieauto zitten.

Jonge dronepiloten uit Etten-Leur vinden pistool

0 Reacties

    Plaats een reactie