De stichting Hart voor Oss wil AED-drones inzetten binnen de gemeente Oss. De AED-drone is voortgekomen uit de ambulance drone van TU Delft-student Alec Mormont die in 2014 werd gepresenteerd. Het doel van de stichting is om de gemeente ‘hart save’ te maken voor haar bewoners. Hart van Oss hoopt in 2017 te beginnen met het maken van testvluchten.

Inzetten van AED-drones

De stichting Hart voor Oss zet zich in voor de inzet van Automatische Externe Defibrillator-drones (AED-drones) in de gemeente van Oss. De voorzitter van de stichting Jeroen Boeijen vertelt: “Een grote gemeente met veel buitengebied heeft baat bij een drone die er snel kan zijn. Dat is ongelooflijk belangrijk want elke seconde telt na een hartstilstand.” Het idee van de AED-drone is ontstaan uit het concept van de ambulance drone uit de ambulancedrone waarmee Alec Mormont in 2014 afstudeerde aan de TU Delft.

Hart voor Oss

Het doel van de stichting Hart van Oss is om de gemeente Oss ‘hart save’ te maken. Dit houdt in dat ze mensen met hartproblemen sneller en beter willen helpen. De stichting doet dit door middel van het aanbieden van AED apparatuur, inwoners in te lichten over de werking van AED’s en nog veel meer.

Hart van Oss wil AED-drones inzetten

Toekomst

Ondanks alle wettelijke en technische obstakels is de voorzitter van Hart van Oss erg optimistisch over het inzetten van AED-drones in de toekomst. Echter is de stichting nog op zoek naar een samenwerkingen met de overheid, zorgorganisaties en innovatieve drone fabrikanten om het idee te realiseren. Andere hartstichtingen zoals HartslagNu en Hartstichting zijn ook erg positief over de plannen van Hart voor Oss. Jeroen Boeijen hoopt in 2017 de eerste proefvlucht in Oss te maken met een AED-drone.

0 Reacties

    Plaats een reactie