General Electric Co. (GE) is bezig met het ontwikkelen van een drone om methaangas op te sporen. Eerder dit jaar heeft de Environmental Protection Agency ervoor gezorgd dat het verplicht is voor gas- en oliemaatschappijen om een lek zo snel mogelijk te dichten. Een drone die dergelijk gas kan opsporen is voor de industrie een belangrijke en goedkope manier om aan deze eisen te voldoen.

Raven

General Electric Co. (GE) is bezig met het ontwikkelen van een drone genaamd Raven. Raven is ontworpen om methaangas te detecteren. Eerder dit jaar werd Raven al getest met hulp van Southwestern Energy Co. en Oklahoma State University. De test was een groot succes. Het was Raven gelukt om 2 gaslekken te ontdekken, terwijl ze bijna een kilometer uit elkaar lagen.

GE drones detecteren methaangaslek

Huidige manier

Eerder dit jaar heeft de Environmental Protection Agency ervoor gezorgd dat het verplicht is voor gas- en olie maatschappijen om een lek zo snel mogelijk te dichten. Op dit moment moeten lekken worden opgespoord door middel van een infraroodcamera. Het nadeel hiervan is dat een medewerker hier lang mee bezig is en zodra hij een lek vind, heeft hij geen idee heeft hoe groot het is. Een drone is een goedkopere oplossing voor het probleem, omdat de kosten lager zijn en een drone sneller kan werken.

Het doel

Het doel van GE is om ervoor te zorgen dat Raven een methaan inspectie 3 keer sneller gaat uitvoeren dan een huidige medewerker. “Als je denkt aan project Raven , de bruikbare eigenschappen ervan en de Applicaties, dan is het duidelijk dat dit een belangrijke factor is om de industrie te helpen ontwikkelen”, aldus Lorenzo Simoneli, CEO van GE Oil & Gas.

GE drones detecteren methaangaslekNieuwe drone

Volgende maand wil GE een nieuwe drone testen. Deze drone weegt ongeveer 9 kilo, heeft 6 propellers van elk 53,34 cm, kan 80 km per uur vliegen en heeft 6 oplaadbare batterijen, waardoor hij 40 minuten in de lucht kan blijven. Deze drone gaat via lasersensoren methaandata verzamelen en direct naar de bestuurder van de drone sturen. Zo kan een medewerker vanuit een kantoor alle leidingen controleren.

0 Reacties

    Plaats een reactie