Afgelopen zomer daagden DJI en Shapeways droneontwikkelaars uit om een modificatie voor de Phantom 4 te maken. FrostDesign is als winnaar uit de bus gekomen met de ‘Search and Rescue Exoskeleton’. Een aantal andere interessante ideeën hebben niet gewonnen, maar zijn zeker waard om te noemen.

Wedstrijd

Afgelopen zomer hebben DJI en Shapeways droneontwikkelaars uitgedaagd om een 3D geprinte modificatie voor de Phantom 4 te maken. De modificatie moest ondersteuning bieden voor ‘search and rescue’ missies. De wedstrijd heeft meer dan 100 verschillende inzendingen gekregen. DJI en Shapeways zijn erg trots op de hoeveelheid creatieve inzendingen. Volgens de Chinese producent wordt er niet genoeg aandacht besteed aan levensreddende modificaties voor drones. Begin oktober is de winnaar bekend gemaakt tijdens het event ‘Maker Faire NYC’.

De WinnaarFrostDesign wint DJI en Shapeways Search and Rescue Design Contest

FrostDesign is de winnaar van de wedstrijd met de ‘Search and Rescue Exoskeleton’. Dit lichtgewicht exoskelet zorgt ervoor dat er meer ‘search and rescue’ eigenschappen aan een drone kunnen worden toegevoegd. Zo is er plek voor zoeklichten, een waterdichte zak om spullen te brengen/mee te nemen naar reddingsmissies op het water, extra’s camera zoals warmte- en infraroodcamera’s en nog veel meer. Door het eenvoudige design is het voor de gebruiker gemakkelijk om via een kliksysteem de modificaties aan het exoskelet toe te voegen.

FrostDesign heeft met het idee $1.000 dollar en een DJI Phantom 4 gewonnen.

Andere top ideeën

Verder zijn er nog een aantal andere ideeën ingezonden die niet hebben gewonnen, maar zeker waard zijn om te noemen.

FrostDesign wint DJI en Shapeways Search and Rescue Design Contest

‘Self-Releasing Rescue Delivery Capsule’ van Designerr. Dit is een capsule die gemakkelijk te bevestigen is aan een drone die zo op deze manier belangrijke items kan vervoeren. De capsule is zo ontworpen dat iemand de capsule aan de drone kan hangen en de bestuurder vervolgens via de drone de capsule op een andere locatie kan plaatsen.

FrostDesign wint DJI en Shapeways Search and Rescue Design Contest

‘Search and Whistle’ van Fusion Imaging. Deze speciale fluit kan worden bevestigd aan alle 4 de armen van een DJI Phantom 4. Wanneer de proppellers draaien wordt er lucht door de fluit geblazen en ontstaat er een scherpe geluid. Op deze manier kan een reddingsteam een slachtoffer vinden nadat deze via een drone is gespot.

FrostDesign wint DJI en Shapeways Search and Rescue Design Contest

‘Dye Maker Bomb’ van Functional Prototype, is een verfbom die via een drone wordt vervoerd. Wanneer een slachtoffer ergens in de zee wordt gespot door een drone, laat de bestuurder via een drone de verfbom vallen. Vervolgens komt de felgekleurde verf eruit en blijft op dezelfde plek drijven. Deze verf is goed zichtbaar overdag en in de nacht, waardoor het reddingsteam het slachtoffer gemakkelijker vindt.

0 Reacties

    Plaats een reactie