App ontwikkelaar FreeSkies heeft een CoPilot app ontwikkeld voor DJI drones. Dankzij de app wordt het nog makkelijker om drone video's van hoge kwaliteit te maken. In de CoPilot app stel je van te voren je route in via een 3D kaart en de drone vliegt vervolgens autonoom om je drone video op te nemen. De applicatie is vanaf nu voor iedereen gratis te downloaden.

FreeSkies

FreeSkies is een ontwikkelaar van applicaties voor DJI drones en heeft de app CoPilot gelanceerd. De applicatie is gratis te downloaden op iPads met besturingssysteem iOS 9 of hoger. De applicatie helpt je bij het maken van de perfecte luchtopnames.

CoPilot app

In de applicatie wordt gebruik gemaakt van Apple's 3D Flyover kaarten. In deze 3D kaart ben je vrij om te bewegen en kan je de complete vlucht voorbereiden. Je selecteert frame voor frame wat je wilt opnemen en vanaf welke hoek. Het voordeel hiervan is dat je direct de shots ziet die de drone later gaat opnemen. Wanneer je jouw complete vlucht hebt uitgestippeld activeer je de drone die vervolgens autonoom vliegt om jouw video op te nemen.

FreeSkies maakt CoPilot app voor DJI drones gratis beschikbaar

Gratis te downloaden

De app is ontwikkeld voor de DJI Phantom 3 Standard, Advanced, Professional, Phantom 4 en DJI Inspire drones. De applicatie is te gebruiken op locaties waar Apple 3D maps beschikbaar zijn. In Nederland is dat in Rotterdam, Eindhoven en Utrecht. De applicatie kostte voorheen 20 dollar, maar is vanaf nu voor iedereen gratis te downloaden.

1 Reacties

  1. Sander Van Schie

    Kun je deze app wel gebruiken met de huidige droneregelgeving in NL? Ik kan mij herrineren dat het bij wet verboden is om met een drone autonoom (of op waypoints) te vliegen en zoals gemeld werkt de app alleen in de grote steden, waar je meestal ook niet mag/kan vliegen ivm bebouwing, wegen en publiek enz?

Plaats een reactie