Afgelopen vrijdag is er in het Australische Kimba ingebroken bij 2 verschillende loodsen. Na een lange zoektocht heeft de politie de inbrekers opgepakt met de hulp van een aantal boeren en hun drones. Dit is niet de eerste keer dat drones de politie ondersteunen.

Inbraak

Afgelopen vrijdag is er op Aerodrome Road in Kimba bij 2 verschillende loodsen ingebroken door 4 onbekende mensen. Tijdens de inbraak hebben de inbrekers een auto, generator en nog een aantal verschillende items gestolen.

De eigenaar van de gestolen goederen vond zijn auto een aantal uur later terug. De auto werd ongeveer 10 kilometers buiten Kimba onder een boom gevonden. Echter toen de eigenaar zijn auto zag kwamen de inbrekers net aangereden in een andere auto. Nadat de inbrekers de man zagen, zijn ze snel gevlucht. De politie en lokale boeren zijn vervolgens samen opzoek gegaan naar de inbrekers, maar konden deze niet meer vinden.

De volgende dag rond 10 uur werd de groep inbrekers gespot nadat ze een boer om hulp vroegen, omdat hun auto vast zat in de modder. De boer lichtte na het herkennen van de auto direct de politie in.

Drones helpen politie bij opsporen inbrekers Kimba

Toen de politie ter plaatse was vluchtte de inbrekers diep in een aantal grote struiken. Lokale boeren boden hulp aan de politie door hun drones te gebruiken. De boeren hebben met de drones een aantal keer over de struiken gevlogen om een beter beeld te krijgen van de omgeving. Uiteindelijk werden de inbrekers gespot met behulp van de drones, waarna de politie de inbrekers kon arresteren.

De inbrekers

De groep inbrekers bestond uit een vrouw van 26 jaar zonder geldige verblijfplaats en 3 mannen van 28 en 27 jaar. De inbrekers worden o..a. aangeklaagd voor het betreden van privéterrein, diefstal en het misbruiken van een motorvoertuig. De inbrekers worden vandaag berecht.

Drones bij de politie

Steeds meer landen willen drones gebruiken om ondersteuning te bieden bij politiewerkzaamheden. Zo hebben België, Nederland en Amerika al plannen om hun politiekorps gebruik te laten maken van drones.De kans is daarom groot dat drones in de toekomst een grote rol gaan spelen in de bestrijding van misdaad en criminaliteit.

0 Reacties

    Plaats een reactie