Dat drone racing van steeds meer populariteit geniet hebben we afgelopen zomer wel gemerkt. Het aantal droneracing events zijn sterk toegenomen. Ook internationale televisiezender Eurosport heeft dit ingezien en heeft nu een partnership gesloten met DR1 Racing voor het live uitzenden van drone racing events.

Partnership

Vanaf november gaat de sportzender Eurosport drone racing wedstrijden live uitzenden. Daarvoor is de zender een partnership aangegaan met DR1 Racing, een toonaangevende internationale drone racing federatie. De uitzendingen van Drone Racing worden uitgezonden in maar liefst 70 landen uit Europa en Azië-Pacific.

Drone Racing sport

Met sporten zoals drone racing heeft DR1 eigenlijk de 'missing link' gevonden tussen eSports en sport zoals we dat altijd gekend hebben, zo meent Eurosport's CEO Peter Hutton. Eurosport kijkt voordurend naar nieuwe manieren om de kijkers te blijven boeien. Innovatieve technologieën zoals Virtual Reality (VR), maar ook vernieuwde sporten, kunnen daarbij uitstekend helpen. De stap om uiteindelijk thuis op de bank met je VR bril naar het drone racen te kijken lijkt voor de hand te liggen.

Drone racing wedstrijden vanaf november live op Eurosport

Eerste uitzending

De eerste drone racing uitzending is op 8 november om 23:00uur te zien op Eurosport 1. De opnames voor deze uitzending worden gemaakt in Los Angeles, waar dan het DRI Invitational drone racing event plaats vindt. Tijdens uitzendingen toont Eurosport ook dronevideo's en interviews over drone racing.

2017

Eurosport doet in 2017 verslag van drie verschillende, mondiale, drone racing competities, waaronder DRI Champions Series en de DRI Micro Series.

0 Reacties

    Plaats een reactie