Afgelopen weekend zochten ongeveer 400 vrijwilligers naar een 3-jarig kind dat vermist was geraakt in een maisveld in Antigo, Wisconsin. Dankzij een drone kon deze zoektocht gestructureerd worden uitgevoerd. De inzet van een drone kan in dergelijke situaties zeer goed van pas komen.

Vermist kind

Afgelopen weekend hebben meer dan 400 vrijwilligers in de stad Antigo (Wisconsin) gezocht naar de 3-jarige Dyton Logalbo. Het jongetje raakte vermist in een maisveld van 80 hectaren groot. Unmanned System Inc. heeft de vrijwilligers geholpen door middel van het inzetten van een drone.

Gestructureerde zoektocht

De drone heeft ervoor gezorgd dat de zoektocht door het maisveld gestructureerd verliep. Cameron Berg van Unmanned System Inc vertelt: “We lieten alle vrijwilligers in een directe lijn naar de drone lopen, waardoor iedereen in een rechte lijn liep. Zodra de mensen bij de drone waren gingen ze weer uit elkaar en vlogen wij de drone weer naar een andere plek”. Op deze manier zijn de vrijwilligers uiteindelijk de 3-jarige Dyton Logalbo tegengekomen in het maisveld.

Drone helpt bij zoektocht naar vermist kind

Drones voor de politie?

Bill Greening, sherrif van Antigo, vertelt “Een politieafdeling van ons formaat heeft niet genoeg geld voor een helikopter of een vliegtuig. Hierdoor is een drone een handige oplossing voor dit soort problemen”. Verder liet Greening weten dat buiten het zoeken naar personen drones ook handig zijn voor het achtervolgen van vluchtende criminelen.

0 Reacties

    Plaats een reactie