Van 20 t/m 22 oktober vinden op Hawaï de 2016 World Drone Racing Championships plaats. Tijdens dit drone-event komen dronepiloten uit 37 verschillende landen samen om te strijden voor de wereldtitels. 4 Nederlandse dronepiloten hebben zich geplaatst voor de kampioenschappen. Voor niet-geplaatste dronepiloten was er deze week nog één kans om zich alsnog te plaatsen tijdens de Aloha Cup.

De wedstrijden

Na het grote succes van de 2015 Fat Shark US National Drone Racing Championships op de California State Fair is RotorSport terug met een nog groter event. De 2016 World Drone Racing Championships is een wereldwijd drone-event waar dronepiloten uit 37 verschillende landen samenkomen om te strijden voor de wereldtitels. Het drone-event wordt gehouden op Hawaii in de beroemde Kualoa Ranch waar opnames zijn gemaakt voor de bekende films Jurassic Park en Godzilla.

Dit weekend: 2016 World Drone Racing Championships in Hawaii

Het drone-event begint op 20 oktober en bestaat uit 3 verschillende wedstrijden: Freestyle, Quadracing en (Giant)wing. Verder zijn deze wedstrijden opgedeeld in de categorieën Team en Individueel. Tijdens het drone-event zijn er niet alleen punten te verdienen voor de wereldranglijst, maar ook grote geldprijzen, trofeeën en wereldwijd respect.

Piloten

Tijdens de 2016 World Drone Racing Championships zijn alleen de allerbeste dronepilioten ter wereld aanwezig, die zichzelf al ruimschoots hebben bewezen. Het is erg gaaf om te zien dat er maar liefst 4 Nederlandse dronepiloten aan het toernooi deelnemen: Dino Joghi (GhettoDino), Martijn de Kemp, Andrzej Krasny en Pim Bijl. Alle Nederlanders die deelnemen aan de World Drone Racing Championships hebben zich geplaatst in de categorie Quadracing.Dit weekend: 2016 World Drone Racing Championships in Hawaii

Ook doet de beste FPV droneracer van dit moment mee, de 16-jarige Luke Bannister. Eerder dit jaar won Luke de World Drone Prix in Dubai, waar hij aan de hele wereld liet zien dat hij de beste FPV-racer is.

Aloha Cup

Voor niet-geplaatste dronepiloten was deze week nog een kans om zich alsnog te plaatsen voor het kampioenschap. Op dezelfde locatie als waar de 2016 World Drone Racing Championships worden gehouden, werd de Aloha Cup georganiseerd. Deze wedstrijd begon op 18 oktober en eindigt vandaag. De top 10 piloten van de onderdelen Quadracing, Freestyle en (Giant)wing, plaatsen zich alsnog voor de 2016 World Drone Racing Championships.

0 Reacties

    Plaats een reactie