De Department of Highway Safety and Motor Vehicles (DHSMV) in Florida heeft voorgesteld om drones in te zetten na auto-ongelukken. Dit moet echter eerst met de gouverneur worden besproken. In 2013 is er namelijk een wet opgesteld die het verbied voor wethandhavers drones te gebruiken om te surveilleren en bewijs te verzamelen. Het is daarom niet zeker of deze plannen door gaan.

Auto-ongeluk

De Department of Highway Safety and Motor Vehicles (DHSMV) in Amerika heeft voorgesteld een pilotenprogramma te ontwikkelen met the Department of Transportation om drones te gebruiken na auto-ongelukken. De drones worden gebruikt om te onderzoeken hoe groot de schade van een crash is en helpen ook bij het opruimen. Drones zijn erg geschikt om de schade van een ongeluk te bepalen, omdat de bestuurder vanaf bovenaf ziet hoeveel en waar rommel ligt. Deze informatie zorgt ervoor dat medewerkers sneller en effectiever rijbanen opruimen. Ook hoopt de DHSMV dat door drones te gebruiken voor het opruimen er minder rijbanen hoeven te sluiten na een ongeluk. Dit zorgt ervoor dat de kans op files na een ongeluk kleiner wordt.

DHSMV Florida wil drones inzetten na auto-ongelukken

Regelgeving

Het voorstel moet echter eerst aankomende dinsdag worden besproken met Rick Scott, gouverneur van Florida, en het Cabinet. Dit is noodzakelijk omdat er in 2013 een wet is opgesteld die wethandhavers verbied om drones te gebruiken voor surveillances en het verzamelen van bewijs. Dit zorgt ervoor dat de Florida Highway Patrol (FHP) nog geen drones mag gebruiken om bewijs te verzamelen tijdens auto-ongelukken.

In de wet wordt wel een uitzondering gemaakt; wethandhavers mogen gebruik maken van drones wanneer er een grote kans is op een terroristische aanslag of wanneer iemand in direct gevaar is. Hiervoor moet eerst wel goedkeuring van een rechter worden verkregen.

Toekomst

Ondanks de positieve instelling van de Department of Highway Safety and Motor Vehicles is het niet zeker dat de wet aangepast gaat worden.

In Nederland zijn er nog geen plannen om drones in te zetten na auto-ongelukken.

0 Reacties

    Plaats een reactie