Eind augustus werd bekend dat de eigenaren van de website Dronekopen.nl een deel van het bedrijf beschikbaar stelden voor crowdfunding. Dit weekend vierden de nieuwe aandeelhouders dat het crowdfunding project definitief rond is.

Crowdfunding

Op 21 augustus maakten de oprichters van Dronekopen.nl bekend een crowdfunding campagne te starten. In deze crowdfunding ronde konden zowel particulieren als bedrijven een aandeel kopen in de website Dronekopen.nl. In totaal werd er 69 procent van het bedrijf verkocht. Geïnteresseerden konden maximaal 5 procent per persoon kopen en dienden zich voor minimaal 1 procent in te kopen.

Crowdfunding Dronekopen.nl volledig afgerond

Afgerond

Na ruim een maand zijn alle afspraken rond en is Maurice Vollebregt, mede-oprichter van Dronekopen.nl, blij met het resultaat. "Door een deel van het bedrijf te verkopen is er plaats gemaakt voor allerlei mensen. Deze mensen zijn in verschillende hoeken werkzaam waardoor diverse disciplines gebundeld worden. De ervaringen op verschillende vlakken zorgt voor een frisse blik in de organisatie", aldus Vollebregt.

Aandeelhouders

Na de succesvolle crowdfundingsactie werd 69 procent van het bedrijf verkocht. 31 procent blijft in handen van Tgerbellov B.V., het bedrijf van de oprichters van Dronekopen.nl. Verder hebben Holland Trading Company B.V. en Wiffrie B.V ieder 15 procent van de aandelen in handen. KRD Consultancy B.V. beschikt over 10 procent van de aandelen. Ook is 10 procent van de aandelen in de handen van kleinere participanten. Dit zijn particulieren die een aandeel in Dronekopen.nl hebben gekocht. De overige 19 procent is in handen van een stille vennoot.

Crowdfunding Dronekopen.nl volledig afgerond

Kennismaking

Op zaterdag 15 oktober kwamen de participanten voor het eerst bij elkaar in het Vlaams Arsenaal in Nijmegen voor een kennismaking. Daar werd al snel duidelijk dat de aandeelhouders een grote passie voor drones hebben en dat ze staan te popelen om hun steentje bij te dragen aan de toekomst van Dronekopen.nl.

0 Reacties

    Plaats een reactie