Op dit moment testen Australische wetenschappers drones om muggen te bestrijden. Het idee is om de drones uit te rusten met larvicide, zodat drones dit kunnen strooien in broedplaatsen van muggen. De Australische wetenschappers zijn echter niet de eerste die drones willen gebruiken om muggen te bestrijden.

Drones gebruiken

In Australië onderzoeken wetenschappers een methode om muggen met behulp van drones te bestrijden. Op dit moment worden er al tests uitgevoerd met deze vorm van muggenbestrijding. “Drones bieden geweldige mogelijkheden in de strijd tegen muggen”, aldus wetenschapper Ken Clarke. De broedplaatsen van muggen liggen voornamelijk in moerasgebieden en kwelders. Dit zijn vaak grote gebieden, waardoor wetenschappers soms uren moeten lopen om kleine poeltjes te controleren op muggen en muggenlarven. Drones maken het mogelijk om deze lastig bereikbare gebieden sneller te kunnen onderzoeken. Een drone kan namelijk gemakkelijk over het land vliegen en via een camera muggen detecteren.

Australië wil drones gebruiken om muggen te bestrijden

Muggen bestrijden

De volgende stap van de wetenschappers is om ervoor te zorgen dat de drone niet alleen de muggen detecteert maar tegelijkertijd ook bestrijdt. Het idee is om de drones uit te rusten met larvicide, een chemisch bestrijdingsmiddel om larven van insecten te doden, wat in de broedplaatsen wordt verspreid. Op deze manier hopen de Australische wetenschappers ervoor te zorgen dat er minder muggen komen.

Andere landen

De Australische wetenschappers zijn niet de eerste die drones willen gebruiken om muggen te bestrijden. Zo worden er drones gebruikt in Amerika en Brazilië om het gevaarlijke zikavirus tegen te gaan. Ook Singapore gebruikt men drones om ervoor te zorgen dat de knokkelkoorts minder snel wordt verspreid door muggen.

0 Reacties

    Plaats een reactie