Augmented reality (AR) is een software dat elementen via de computer toevoegt aan live beelden. Rapid Imaging Software Inc. heeft onlangs een demonstratie gegeven over waarom drones met AR moeten worden ingezet tijdens natuurrampen. Drones met AR maken het namelijk mogelijk om verschillende analyses uit te voeren die voorheen niet mogelijk waren.

Augmented reality

Augmented reality (AR) is een live, direct of indirect, beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer. Dit systeem wordt al gebruikt bij verschillende apps en games zoals Snapchat en Pokemon GO. Deze aangepaste live beelden zijn erg handig voorafgaand, tijdens en na een natuurramp. De AR dronebeelden geven een goed beeld over de ernst van de situatie. Ook geeft dit systeem de locaties van wegen, bruggen en huizen weer ondanks dat deze zijn overstroomd.

Augmented reality drones zeer nuttig bij natuurrampen

Drones met AR tijdens overstroming

In 2015 is er voor ongeveer 3 miljard aan schade ontstaan en honderden doden gevallen door overstromingen. Door drones met AR te gebruiken tijdens natuurrampen gaat de overlevingskans van mensen omhoog. De bestuurders markeren via de drones locaties waar reddingsteams moeten zoeken naar levende mensen. Vervolgens filmt de drone een aantal wegen via AR waardoor de bestuurder ziet wat de beste weg is naar de mensen in nood. Ook zijn de drones tegelijkertijd bezig met informatie te verzamelen over de ramp. Doordat de drones met AR informatie verzamelen tijdens het filmen, geeft dit de kans aan het controle centrum om de situatie te analyseren. Vanuit deze analyse kan de overheid bepalen wat er nu gedaan moet worden en wat ze de volgende keer moeten doen om de overstroming te voorkomen.

Rapid Imaging Software Inc.

Rapid Imaging Software, Inc. demonstreerde onlangs een drone met AR die erg nuttig zijn bij natuurrampen. Het bedrijf focust zich op het “slimmer” maken van camera’s voor verschillende apparaten. Het is nog niet duidelijk wanneer de drones met AR software klaar zijn om te gebruiken.

0 Reacties

    Plaats een reactie