Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon Wireless heeft bekend gemaakt dat zij speciale abonnementen gaan aanbieden specifiek voor drones. Verizon Wireless heeft het grootste 4G LTE netwerk van het land en wil dit toegankelijk maken voor drones.

4G LTE

Wanneer drones in verbinding komen met het 4G netwerk ontstaan er nieuwe kansen in de drone industrie. Het beeld van de drone is dan direct op grote afstand zichtbaar voor de piloot en wordt het makkelijker om ook buiten het zicht te vliegen. Verizon Wireless wil dan ook abonnementen aanbieden waarbij drones verbinding maken met 4G om beelden live te streamen vanuit de lucht.

Verizon Wireless kondigt data-abonnementen aan voor drones

Live streamen

Op dit moment kijken dronepiloten voornamelijk via WiFi of DJI LightBridge met de camera van hun drone mee. Deze technieken zijn zeer geschikt voor vluchten op korte afstanden tot ongeveer 3 kilometer. Met 4G wordt het mogelijk om de drone ook langere afstanden af te laten leggen.

Abonnementen

Verizon Wireless komt nu al met verschillende abonnementen specifiek voor drones. Echter is het momenteel nog niet toegestaan om buiten het gezichtsveld te vliegen. Ook zijn er verschillende abonnementen opgesteld, elk met een datalimiet. Het laagste abonnement kost 25 dollar en geeft je 1 GB. Het grootste abonnement kost 80 dollar en geeft je 10 GB. Met de komst van 4K camera's kun je je afvragen hoeveel toegevoegde waarde een dergelijk abonnement heeft aangezien je met deze beeldkwaliteit zo door je bundel heen bent.

Extender

Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon Wireless wil zelf ook drones inzetten. De drones moeten het bereik van zendmasten uitbreiden bij extreme drukte of een noodgeval. Door te vliegen aan de rand van het bereik wordt de drone als een extender gebruikt van de zendmasten.

Verizon Wireless kondigt data-abonnementen aan voor drones

0 Reacties

    Plaats een reactie