Amazon.com heeft een patent voor een mini-drone toegewezen gekregen. De drone is via een app met behulp van spraak te besturen, zo meldt De Telegraaf.

Patent

Het nieuws komt naar buiten middels de publicatie van een goedgekeurde patent bij het United States Patent and Trademark Office, het nationale patentenbureau van de Verenigde Staten.

Amazon legt patent op mini-drone met spraakbesturing

Drone

Uit het patent blijkt dat de nieuwe Amazon-drone veel kleiner is dan de doorsnee drones met camera's. De drone uitgerust met camera moet volgens de webwinkelgigant agenten helpen bij achtervolgingen of zoektochten, brandweerlieden ondersteuning bieden bij hun bluswerk of een vermiste auto dankzij kentekenherkenning opsporen.

Technologie

Amazon investeert voortdurend in technologische vooruitgang. Zo werkt het bedrijf aan dronebezorging voor haar kleinere pakketten en zijn Amazon's distributiecentra al grotendeels geautomatiseerd.

Amazon legt patent op mini-drone met spraakbesturing

Patenten

Dit is niet het eerste patent dat Amazon vastlegt op het gebied van drones. De Ecommerce-gigant bezit een lange lijst met patenten voor haar plan met bezorgdrones, zoals een waarschuwingssysteem, 'sense-and-avoid' systeem en lantaarnpalen als oplaadstations.

Amazon legt patent op mini-drone met spraakbesturing

0 Reacties

    Plaats een reactie