De provincie Overijssel onderzoekt of de inzet van drones het werk van het team Toezicht en Handhaving vergemakkelijkt en verbeter, zo meldt Deventer TV.

Overijssel

Drones gebruiken voor toezicht en handhaving vanuit de overheid. Het klinkt erg handig, maar gebeurt in de praktijk nog niet. De provincie Overijssel gaat daarom vandaag als eerste in Nederland een experiment uitvoeren op dit gebied.

Provincie Overijssel experimenteert met drones voor toezicht en handhaving

Drone

Het onderzoek wordt gedaan door een drone over een bedrijventerrein te laten vliegen. Met meetapparatuur en met fotografie wordt de locatie gemeten op omvang (hoogte, diepte, breedte). Na de analyse van de data is de locatie in 'beeld' gebracht en kan de controle worden gedaan door de handhaver of toezichthouder.

Vergelijking met huidige methode

Om een goede vergelijking te maken met de huidige methode en de proefmethode wordt tegelijkertijd ingemeten volgens die huidige methode: mensen plaatsen ter plekke bakens en meten de locatie met meetapparatuur. Vergelijking van beide werkwijze moet duidelijk maken of de inzet van drones het werk van team Toezicht en Handhaving vergemakkelijkt.

Provincie Overijssel experimenteert met drones voor toezicht en handhaving

Nieuwe kansen

"Ik vind het belangrijk mee te gaan met onze tijd en nieuwe technologische mogelijkheden te onderzoeken. Dat geldt ook voor mij als toezichthouder en handhaver. Daar kijken we naar nieuwe kansen om ons werk beter te doen, niet alleen voor de medewerkers van de provincie maar ook voor de Overijsselaar.", zo vertelt Monique van Haaf tegen Vechtdal FM.

0 Reacties

    Plaats een reactie