Team SQG kondigt vandaag vol trots haar eerste sponsordeal met Droneshop.nl, T-Motor, Dinogy, Dquad en Gemfan aan. Door het aantrekken van sponsors kan het team vaker deelnemen aan wedstrijden in binnen- en buitenland en Nederland internationaal als FPV-land op de kaart zetten. Met de overeenkomst heeft Team SQG een primeur te pakken; ze zijn het eerste Nederlandse drone-race team dat een sponsordeal van dit formaat weet binnen te slepen.

Nederlandse drone-racers

2016 is tot nu toe hét jaar van drones en FPV-racen. Tijdens een FPV (First Person View) race nemen speciale drones het op hoge snelheid tegen elkaar op. Het Nederlandse Team SQG is in Nederland koploper op het gebied van professioneel drone-racen. Team SQG behoort tot de absolute FPV-wereldtop, zoals blijkt uit de prestaties van afgelopen jaar:

Het team behaalde dit jaar de vierde plek tijdens de World Drone Prix in Dubai en het team werd allround winnaar op het Drone Racing 2016 toernooi in Shenzen, China. Met deze resultaten bewees Team SQG tot de absolute wereldtop te horen.

Droneshop.nl treedt aan als hoofdsponsor Team SQG

Oprichting Team SQG

Team SQG bestaat uit meerdere enthousiaste FPV droneracers uit de regio Amsterdam. De bekendste leden van het team zijn Dino Joghi (GhettoDino), Martijn de Kemp (Fullstick FPV) en Juan Sacco (Tarzan FPV). Sinds eind 2014 is het merendeel van het team actief bezig met FPV-racen en leerden ze elkaar via het drone-racen kennen. Begin 2015 werd Super Quadcopter Gang (#SQG) opgericht. Het team organiseert regelmatig meetings en neemt deel aan toonaangevende races in binnen- en buitenland.

Steun van sponsors

Team SQG wil na haar succesvolle deelname aan drone-evenementen in binnen- en buitenland ook komend jaar een stempel drukken op de internationale FPV-sport. Om haar activiteiten als professioneel drone-race team verder uit te breiden en de FPV-sport in Nederland naar een hoger niveau te tillen, heeft Team SQG daarom meerdere sponsors aangetrokken. Vanaf heden is de webwinkel Droneshop.nl hoofdsponsor van het team. Naast de samenwerking met Droneshop.nl heeft Team SQG sponsordeals gesloten met T-Motor (motoren), Dinogy (accu's), Dquad (frames) en Gemfan (propellers).

Droneshop.nl treedt aan als hoofdsponsor Team SQG

Wedstrijden en evenementen

Het volgende belangrijke evenement wat op de planning van Team SQG staat is de Riverside FPV Challenge. Deze wedstrijd vindt plaats op 3 en 4 september 2016 op Strand Maaslanden in Appeltern. De beste zes piloten op dit evenement plaatsen zich automatisch voor het Europese FPV-toernooi dat van 6 t/m 9 oktober 2016 plaats vindt op Ibiza. Daarnaast zijn er vijf startbewijzen voor het World Drone Racing Championship te winnen, wat van 17 t/m 22 oktober 2016 plaats vindt op Hawaï. De winnaar van het toernooi wint 16 punten voor de IDRA ranglijst. Dino Joghi van Team SQG staat momenteel op de vierde plek van deze internationale ranglijst.

3 Reacties

  1. Jeroen

    Flying Dutch Fenix feliciteert TEAM SQG met dit hoofdsponsor contract!!!

  2. Paul

    Gefeliciteerd, boys!

  3. AlexanderRp

    Leuk voor deze jongens. Ik heb ze wel eens gesproken en zij leven echt voor de sport.

Plaats een reactie