De provincie West-Vlaanderen staat op het punt om een nieuwe oplossing te testen voor het zoeken naar vermiste kinderen op het strand. De provincie wil gebruik gaan maken van drones om zo gemakkelijker te kunnen zoeken tussen de mensenmassa.

In de afgelopen zomermaanden zijn er in totaal 1.703 meldingen geweest over kinderen die vermist zijn geraakt op het strand. De Intercommunale kustreddingsdienst van West-Vlaanderen (IKWV) heeft deze cijfers bekendgemaakt. Dit zou een forse toename zijn tegenover de zomer van 2014. Volgens de Belgische strandwachters komt dit door het goede weer van de afgelopen maanden.

Het testen van drones

In de laatste week van september begint het testen van de drones in het luchtruim aan de Belgische kust. Volgens Carl Decaluwé, de provinciegouverneur van West-Vlaanderen, vertelt dat de oefening eigenlijk gepland stond voor vorig jaar. Dit kon echter niet doorgaan, omdat de juiste vergunningen niet op tijd in orde waren.

De drones zijn niet alleen voor het opsporen van vermiste kinderen maar gaan uiteindelijk ook een belangrijke rol spelen in het redden van drenkelingen. Hierin is de Belgische kust niet de eerste, want de Franse kustplaats Biscarrosse heeft al langere tijd geëxperimenteerd met drones voor reddingoperaties. De drone is daar uitgerust met een fijngevoelige camera om drenkelingen te lokaliseren, om vervolgens een boei uit te werpen die opblaast in het water.

Drones zoeken naar vermiste kinderen op het strand

Drones op het strand

Niet alle drones op het strand zijn gemaakt voor het opspeuren van vermiste kinderen of het redden van drenkelingen. Nivea heeft een tijd geleden in een reclame een drone laten zien die eruit zag als een meeuw die zonnebrandcrème poepte op mensen.


0 Reacties

    Plaats een reactie