Een dronepiloot uit Haarlem is gisteren vrijgesproken van het opjagen van dieren met een drone. De man werd in september 2015 aangegeven door een boswachter omdat hij een kudde runderen en edelherten op hal zag slaan.

Vrijgesproken

De 31-jarige man uit Haarlem werd maandag door de politierechter vrijgesproken voor het opjagen van dieren met een drone. De politierechter oordeelde dat er geen bewijs gevonden was dat de man handelingen verricht had die schadelijk konden zijn voor de dieren.

Incident

Het incident vond al plaats in september 2015 bij de Oostvaardersplassen waar een boswachter een kudde runderen en edelherten op hol had zien slaan. De boswachter gaf de man aan bij de politie als verdenking van het opzettelijk opjagen van dieren met behulp van een drone. Er is niet gebleken dat hij de dieren opzettelijk op de vlucht wilde laten slaan.

Dronepiloot uit Haarlem vrijgesproken van opjagen dieren met drone

Haat liefde relatie

Drones en dieren kennen al langer een haat liefde relatie. Veel dieren moeten maar niets hebben van de onbemande luchtvaartuigjes, maar soms worden de drones gebruikt om het leven van de dieren te redden.

0 Reacties

    Plaats een reactie