Het Amerikaanse DARPA werkt aan een speciaal vangnet voor drones en focust zich op het beschermen van militaire troepen in oorlogsgebied. Het systeem kan in de toekomst mogelijk ook gebruikt worden bij het beschermen van burgers in stedelijke gebieden.

DARPA

Het Amerikaanse Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), werkt aan een systeem dat drone activiteiten kan waarnemen. Het gaat hierbij om kleine langzaam en laagvliegende drones. Het project komt voort uit het feit dat er momenteel veel controle is op vliegtuigen en helikopters, maar de controle over drones blijft nog achter. Om te voorkomen dat drones voor verkeerde doeleinden gebruikt gaan worden wil DARPA hier meer controle over creeëren.

Toezicht houden

Op een afbeelding is te zien hoe DARPA dit project wil uitvoeren. Door met grotere drones hoog in de lucht, uitgerust met speciale sensoren, toezicht te houden op de grond. Zo kunnen activiteiten gemeten worden van langzaam en laagvliegende drones. Jeff Krolik, programma manager van DARPA, wil dat de systemen drones kunnen identificeren en volgen, vooral in bebouwde gebieden.

DARPA ontwikkelt drone vangnet programma

Aerial Dragnet

Het Aerial Dragnet focust zich op de bescherming van militaire troepen die opereren in bebouwde gebieden. DARPA zegt dat het systeem in de toekomst ook kan helpen in stedelijke gebieden om burgers te beschermen tegen mogelijke terroristische aanslagen met behulp van drones. De huidige UAV tracking systemen zijn vooral gericht op open gebieden.

0 Reacties

    Plaats een reactie