De populariteit van drones blijft constant stijgen. Dit zorgt er voor dat er elke dag steeds meer drones in het luchtruim komen. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie maakt zich hierover zorgen en is begonnen met het ontwikkelen van een oplossing die ongewenste drones kan tegengaan. De counter-drone is hier het resultaat van.

Drone-economie

Er wordt vandaag de dag steeds meer gepraat over het ontstaan van een drone-economie, omdat het aantal producenten snel stijgt. Ook zijn er al ontelbare toepassingen te noemen waar drones voor worden ingezet. Echter denkt het Ministerie van Veiligheid en Justitie dat de groeiende populariteit van drones problemen met zich mee brengt. Teveel drones in het luchtruim gaan zorgen voor gevaarlijke situaties en zijn een risico voor de openbare orde en veiligheid. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft 4 verschillende counter-drones ontwikkeld die gevaarlijke drones uit de lucht kunnen halen.

Counter-drones

Er is nog weinig informatie bekend over de counter-drones. Vandaag op woensdag 14 september gaat het Ministerie van Veiligheid en Justitie de nieuwe drones presenteren. De naam van één van de drones is al bekend: Robird-robotvalk. Deze opvallende naam is niet geheel verrassend, omdat op dit moment ook vogels worden getraind om drones uit de lucht te halen. Het is echter nog een mysterie hoe deze 4 drones in de praktijk te werk gaan. De drones worden vandaag gepresenteerd op een nieuwe testlocatie in Twente genaamd Space53.

Counter-drones gaan strijd aan met gevaarlijke drones

Space53

Space53 is een uitgestrekt terrein in Twente waar nationale en internationale partijen de kans krijgen om hun onbemande systemen te testen. Dit terrein is de eerste nationale testlocatie voor onbemande systemen in Nederland. In Space53 is het mogelijk om deze systemen te testen op land, water en lucht.

Snelgroeiende dronemarkt

Space53 is mogelijk gemaakt door verschillende ondernemers, kennisinstellingen en overheden. Volgens deze partijen zijn deze testlocaties belangrijk als Nederland koploper wil blijven in de snelgroeiende dronemarkt. De testlocatie is opengesteld voor professionele partijen vanuit de hele wereld om te werken aan hun eigen project of om samen te werken met andere partijen.

1 Reacties

  1. Ben

    Nederland Koploper, Ha. Hoe het niet moet.

Plaats een reactie