Het bouwen van een drone was nog nooit zo eenvoudig dankzij de Flybrix Lego drone. Het Amerikaanse bedrijf heeft een pakket samengesteld uit Lego steentjes en drone onderdelen waardoor je binnen 15 minuten zelf een drone in elkaar zet.

Flybrix Lego drone

De Flybrix Lego drone is een octocopter die in elkaar gezet wordt zonder hulp van een soldeerbout of enige technische kennis. Het pakket bevat alle onderdelen die nodig zijn om je eigen 8-armige drone te maken. Dankzij het gebruik van Lego steentjes is de drone na een crash eenvoudig weer in elkaar te zetten.

Bouw eenvoudig je eigen octocopter met Flybrix Lego drone

Remote control

De drone wordt eenvoudig aangestuurd via een mobiele app voor iOS en Android. De verbinding vindt plaats over het Bluetooth signaal. Daarnaast is het ook mogelijk om de drone met een remote controller te verbinden. Hiervoor is het wel noodzakelijk om de receiver te bevestigen aan de drone.

Zelfbouw pakket

Het zelfbouw pakket van de Flybrix Lego drone bevat een Arduino controlboard, een 3.7V LiPo accu, propellers, motoren, Lego steentjes en meerdere poppetjes. Flybrix biedt de Basic Flybrix Kit aan voor 149 dollar. Hierbij zitten alle benodigde onderdelen om de drone met je smartphone te besturen. Vlieg je toch liever met een remote controller, dan is er een Deluxe Flybrix Kit. In deze set ontvang je de remote controller en de bijbehorende receiver.

Bouw eenvoudig je eigen octocopter met Flybrix Lego drone

0 Reacties

    Plaats een reactie