Een Britse vrouw is dinsdagnacht om het leven gekomen in een auto ongeluk na een achtervolging door de politie. De politie was op zoek naar de dronepiloot van een drone die nabij de gevangenis in Wandsworth vloog. De vrouw en een man gingen er op hoge snelheid van door waarna de politie in achtervolging ging. De man ligt in kritische toestand in het ziekenhuis.

Drone

Iets na 3 uur dinsdagnacht werd de politie in Groom Crescent, Londen, gebeld nadat een drone in de buurt van de gevangenis Wandsworth vloog. Toen de politie ter plaatsen kwam zagen zij een auto op hoge snelheid wegrijden waarna de achtervolging werd ingezet.

Ongeluk

Volgens een buschauffeur, die achter de auto reed, vloog de auto met zo'n 200 km/h over de weg. Om 10 over 3 crashte de auto op een kruising nadat het volgens een getuigen zes paaltjes en twee hekken omver reed. De auto stond in lichterlaaie toen de politie ter plekke arriveerde. De vrouwelijke passagier werd ter plaatse dood verklaard. De mannelijke bestuurder ligt nog in kritische toestand in het ziekenhuis.

Onderzoek

De onafhankelijke politie klachten commisie doet nu onderzoek naar het incident. Zij proberen te achterhalen of de politie juist heeft gehandeld en of de vluchtende personen daardwerkelijk degene waren die met een drone vlogen nabij de gevangenis.

Drone delivery

Drones worden vaak gebruikt om drugs en andere verboden waar binnen te brengen bij gevangenissen. De goedkope speelgoeddrones vliegen dan over de muren van de gevangenis en kunnen de goederen bezorgen bij de gevangenen. In het criminele circuit zijn ze al een stukje verder dan bedrijven als Amazon en DHL als het gaat om drone delivery.

Vrouw overleden door auto ongeluk na dronevlucht bij gevangenis

Bron: Mirror

0 Reacties

    Plaats een reactie