De mug is het meest gevaarlijke dier ter wereld. Het kleine insect kan namelijk een virus overdragen dat zeer gevaarlijk is. Momenteel is het zikavirus de schrik van elke zwangere vrouw. Aangezien dit virus door muggen nu de VS wordt binnen gevlogen heeft Microsoft drones ingezet om onderzoek te doen.

Zikavirus

Het zikavirus is een zeer gevaarlijk virus voor zwangere vrouwen en komt voor in Amerika. Het virus is voor de vrouwen zelf niet gevaarlijk, maar kan veel schade aanrichten aan het ongeboren kindje. Deze kan namelijk geboren worden met een te klein hoofd.

Inzet drones tegen zikavirus in Amerika

Project Preminition

Het is volop zomer in de Verenigde Staten en daardoor komen de zikadragende muggen die kant op. Project Preminition, een onderzoeksproject van Microsoft, hoopt hier wat aan te kunnen doen. Door met drones in laag bij de grond te vliegen willen zij de ziektedragende muggen opsporen en vangen. Momenteel gebeurt dit in Houston en omgeving.

Drone

De drone is voorzien van een compartiment met 64 slimme cellen. Insecten kunnen erin vliegen waarna de slimme cel een snelle analyse uitvoert. Als de vleugelslag van een insect matcht met het gezochte insect, in dit geval de gelekoortsmug, dan klapt de cel dicht en zit de mug gevangen.

Data

Samen met gegevens als locatie, tijd, temperatuur, en lichtintensiteit worden de muggen gebracht naar het onderzoekscentrum. Hier wordt het gedrag van de muggen geanalyseerd met als doel om ze te kunnen voorspellen. De drones leveren momenteel al wekelijks 100 gigabyte aan data op.

Brazilië

In Brazilië worden ook drones ingezet bij de bestrijding van het zikavirus. De drone moet helpen bij het opsporen van de broedplaats van de dieren.

0 Reacties

    Plaats een reactie