De Britse poltie heeft onlangs een tweetal drones onderschept die gebruikt werden voor het smokkelen van drugs en telefoons in een gevangenis. Het incident vond plaats op 13 augustus, maar is nu pas naar buiten gebracht.

Operation Airborne

Operation Airborne is een speciale dienst die smokkelacties met drones onderschept. Het komt namelijk erg vaak voor dat mensen drugs en telefoons een gevangenis in proberen te smokkelen met behulp van drones. Vorig jaar werden er ruim 30 drones aangetroffen rond gevangenissen in Engeland.

Britse politie onderschept DJI Phantom 4 smokkeldrone bij gevangenis

Ontsnapt

De dronepiloot werd gespot bij de HMP Pentonville gevangenis in noord Londen. Toen de man door de politie werd opgemerkt vluchte hij direct en liet hij een tas met drugs en telefoons liggen. De politie heeft de man uiteindelijk niet te pakken gekregen.

Drone

Op foto's is te zien dat de smokkelaars een DJI Phantom 4 gebruikte om een tas met drugs en telefoons te dragen. Deze hangt aan een lang touw zodat het geluid van de drone minder goed te horen is.

Britse politie onderschept DJI Phantom 4 smokkeldrone bij gevangenis

Smokkelen

Het is maar de vraag hoe vaak het dan ook daadwerkelijk lukt aangezien het aantal meldingen van drones rond gevangenissen blijven toenemen. In de onderstaande video is te zien hoe het smokkelen van drugs in een gevangenis in zijn werk gaat.

Bron: BBC

0 Reacties

    Plaats een reactie