B2C Europe en Parcer hebben de handen ineengeslagen om een nieuwe levering-service voor online bestellingen te ontwikkelen, zo blijkt uit onderstaande video.

B2C Europe

B2C Europe is een specialist op het gebied van bezorging van webwinkelbestellingen. Met een focus op Europa en verwerking van e-commerce orders distribueert B2C Europe zowel zendingen van als naar de klant.

B2C Europe en Parcer experimenteren met dronebezorging in Nederland

Parcer

Voor de proef met bezorging via drones is B2C Europe een samenwerking aangegaan met Parcer International BV. Laatstgenoemde is verantwoordelijk voor een slimme brievenbus genaamd 'Parcer'. De brievenbus maakt het mogelijk om pakketten te ontvangen zonder dat de ontvanger thuis hoeft te zijn. De brievenbus werkt onafhankelijk van vervoerder of bezorgdienst en kan in de tuin worden geplaatst of aan de gevel worden bevestigd.

B2C Europe en Parcer experimenteren met dronebezorging in Nederland

Dronebezorging

De twee vooruitstrevende bedrijven willen samen een proef in Nederland starten waarin drones razendsnel webwinkelbestellingen kunnen afleveren. Hiervoor hoeft de ontvanger niet eens thuis te zijn, want de bestelling wordt automatisch afgeleverd in de speciale Parcer-brievenbus. De bezorgdrone communiceert met de brievenbus zodat de brievenbus automatisch geopend wordt wanneer de drone het pakket kan afleveren.

B2C Europe en Parcer experimenteren met dronebezorging in Nederland

Nederland

Het is zeer positief dat ook Nederlandse bedrijven nadenken, investeren en experimenteren met dronebezorging. Ondanks het feit dat we een dergelijk initiatief meer dan toe juichen, lijkt het geschetste model - zoals getoond in de promotievideo - verre van haalbaar in de praktijk. Zo lijkt de getoonde brievenbus erg klein waardoor het droppen van een pakket echt precisiewerk wordt. Ook demonstreert de video een manier waarop een pakket kan worden opgehaald, maar de manier waarop de drone het pakket zou grijpen is allesbehalve realistisch te noemen.

Regelgeving

Buiten de technische vraagstukken dient er ook op het gebied van regelgeving de nodige valkuilen moeten worden getrotseerd. De meest bevolkte gebieden bevinden zich in No Fly Zones en tot op heden is het vliegen met drones en woonwijken strikt verboden. Vooralsnog lijkt het dus niks minder dan een slimme marketingtruc van de twee Nederlandse bedrijven.

0 Reacties

    Plaats een reactie