Het Nederlandse bedrijf Arox Logistics IT heeft drone software ontwikkelt waarmee de voorraad van een bedrijf in minder dan een dag geteld wordt. Bij logistiek dienstverlener Koopman Cargo vliegt dan ook al maanden een drone door de gangpaden.

Pilotfase

Arox Logistics IT is ontwikkelaar van de software die drones de voorraad van een bedrijf laat tellen. De pilotfase kon het bedrijf uitvoeren bij Koopman Cargo dat in hetzelfde gebouw gevestigd is. Koopman Cargo is een bedrijf dat gespecialiseerd is in public en dedicatet warehousing. Zij verzorgen opslag van webwinkelproducten tot het opslaan voor gevaarlijke goederen.

Tellen

Als Koopman Cargo zijn voorraad wil tellen moeten twee medewerkers in een heftruck langs elke pallet om deze handmatig te scannen. Daarnaast moeten zij controleren of de pallets op de goede plek staan. Normaliter doen zij hier meer dan een week over. Met een drone kan dezelfde klus in minder dan een dag.

Drone

De drone vliegt door het magazijn en registreert met zijn camera alle pallets via tekstherkenning of door een barcode. De video-opname wordt verwerkt op de server waar een slim algoritme vertelt wat op welke locatie staat. Hierdoor is ook snel te zien of iets op een verkeerde plek ligt of als er iets ontbreekt. De drone software bespaart het bedrijf veel tijd en geld en daarnaast gaat de betrouwbaarheid van de voorraad omhoog.

Arox Logistics IT ontwikkelt drone software die voorraad snel telt

0 Reacties

    Plaats een reactie