De drone industrie is nog altijd groeiende en de Amerikaanse overheid verwacht dan ook dat het de komende 10 jaar door zet. Naar verwachting brengt de drone industrie de komende 10 jaar zo'n 82 miljard dollar in het laatje van de Amerikanen en levert het ook nog eens 100.000 nieuwe banen op. Reden genoeg om wat geld te investeren in onderzoek om dit allemaal in goede banen te leiden.

Stroomversnelling

De Amerikaanse regering onder leiding van Obama heeft aangekondigd om minimaal 40 miljoen dollar te investeren in het onderzoek naar drones. Hiermee moeten industriële innovaties en ontwikkelingen van drones en andere onbemande systemen in een stroomversnelling komen.

Beleidsmaatregelen

Hoofd ambtenaar van technologie, Megan Smith, heeft een lijst gepubliceerd met beleidsmaatregelen, projecten en financieringsverplichtingen voor de studie en inzet van drones. De lijst bevat punten die gelden voor de komende vijf jaar.

NSF

Er wordt 35 miljoen dollar geinvesteerd voor onderzoek naar drones door National Science Foundation (NSF). Dit vijf jaar durende onderzoek is gericht op de inzet van drones in meerdere facetten. Monitoren is hier één van. Hierbij moet je denken aan het inspecteren van faciliteiten, gewassen, analyseren van weer patronen en zelfs het wegjagen van vogels bij vliegvelden. Tegelijkertijd let de NSF op de veiligheid, beveiliging en privacay kwesties die nauw verbonden zijn aan de inzet van drones.

Amerika investeert in onderzoek naar drones

New York

De staat New York ontvangt een investering van 5 miljoen dollar. Dit bedrag wordt gebruikt voor het leggen van de basis voor onbemande luchtvaart in de staat. Er wordt een planning en ontwerp gemaakt voor een nieuwe infrastructuur speciaal voor onbemande luchtvaart.

Search and Rescue

Naast deze investering worden er ook een aantal acties uitgevoerd door NASA, National Oceanic and Atmospheric Administration en de U.S. Department of the Interior. Er wordt hierdoor onder andere onderzoek gedaan naar drone gebruik bij search and rescue operaties.

0 Reacties

    Plaats een reactie