Thijs Spijker uit Marken heeft met zijn luchtbuks een drone uit de lucht geschoten die rond zijn huis vloog. Nadat een eerder verzoek aan de dronepiloot om niet te vliegen rond zijn woning werd genegeerd, nam Spijker het heft in eigen handen en schoot de drone uit de lucht.

Paard van Marken

Spijker is woonachtig in Het Paard van Marken, een vuurtoren in Marken, en heeft regelmatig last van mensen die op zijn privé-terrein lopen en foto's maken van de vuurtoren. Een paar weken geleden vloog er opeens een drone rond zijn woning. Tegenover NH verteld Spijker dat hij en zijn vrouw buiten zaten toen er plotseling een drone boven hun hoofd vloog. "Ik was er helemaal klaar mee, dus heb hem uit de lucht geschoten", aldus Spijker tegenover NH.

Schieten

Spijker heeft de eigenaar van de drone, een Fransman, netjes aangesproken en gevraagd of die de drone daar niet kon vliegen. Toch zag Spijker de drone na een kwartier weer in de lucht rond zijn woning vliegen en heeft vervolgens met een luchtbuks de vleugel van de drone eraf gesloten.

Vuurtorenbewoner schiet drone uit de lucht

Pokémon

Spijker en zijn vrouw vinden het prima dat mensen willen rondkijken bij zijn vuurtoren, maar vinden wel dat mensen het netjes moeten vragen. Laatst zag hij een volwassen man zijn privéterrein oplopen en toen hij vroeg wat hij ging doen was het antwoord: 'Pokémonnetje pakken'. Spijker wordt er moedeloos van. Het is niet te hopen voor Spijker dat er binnenkort ook Pokédrones langs de vuurtoren vliegen.

Spijt

Na publicatie van het interview met NH zijn de bewoners erg geschrokken te zijn van de reacties en zeggen spijt te hebben van het incident.

Video

Bekijk hieronder een dronevideo die al eerder gemaakt is van de vuurtoren waar Spijker en zijn vrouw wonen.

1 Reacties

  1. J. Oerlemans

    Groot gelijk Ik heb hier ook diverse jeugdigen gewaarschuwd dat de drone`s uit de lucht geschoten worden als ze in de buurt van mijn huis en tuin komen

Plaats een reactie