De Pokémon gekte gaat maar door en er zijn al meerdere versies van Pokédrones gemaakt. Nu duikt ook het Twentse bedrijf TRNDlabs in de Pokémon zoekende drones.

Pokédrone

In een video toont TRNDlabs een kleine micro drone die je helpt bij de zoektocht naar Pokémons. De kleine drone is uitgerust met GPS en staat via WiFi in contact met je telefoon. De drone helpt de gebruiker om Pokémons te verzamelen op lastig toegankelijke plekken.


Technishe en juridische hobbels

In een interview met Tubantia geeft Gerard Nieuwenhuis, eigenaar van TRNDlabs, aan dat het bedrijf nog in de concept fase zit. Er moeten nog een paar technische en juridische hobbels genomen worden. Zo moet het GPS-signaal van de telefoon overruled worden door die in de camera.

Nintendo

TRNDlabs probeert een samenwerking aan te gaan met het moederbedrijf van Pokémon-compagny, Nintento. De Pokédrone wordt dan een officiële accessoire voor het spel. Lukt het niet om medewerking van Nintendo te krijgen dan moet TRNDlabs op zoek naar een andere manier om de drone op de markt te brengen. Dit moeten zij nog juridisch bekijken.

Trend

Nieuwenhuis verwacht niet dat de trend snel zal overwaaien en denkt juist dat er meer applicatie ontwikkelaars een soort gelijke game gaan ontwikkelen.

TRNDlabs ontwikkelt kleine Pokédrone

Prijs

De kleine micro Pokédrone gaat ongeveer 300 euro kosten.

DJI Pokédrone

Eerder werden ook een DJI Inspire 1 en een DJI Phantom omgetoverd tot een heuse Pokédrone.

0 Reacties

    Plaats een reactie