Het Amerikaanse bedrijf Teal Drones werkt aan de productie van de snelste productiedrone ter wereld. De drone is in staat om sneller dan 112 km/u te vliegen en onder gunstige omstandigheden zelfs 136 km/u. De drone krijgt de naam Teal.

Snelste productiedrone ter wereld

De Teal drone wordt de snelste productiedrone ter wereld en behaalt een maximale snelheid van 136 km/u. In vergelijking met de DJI Phantom 4, die maximaal 72 km/u vliegt, is dit dus bijna een verdubbeling.

Besturing

De besturing van de Teal wordt geregeld via een app op je mobiele apparaat. Het standaard bereik bedraagt zo'n 90 meter, maar met een WiFi versterker vergroot je het bereik naar ruim 750 meter. Het is ook mogelijk om de Teal drone te verbdinden met een remote controller. Hiermee haal je een bereik tot wel 3 kilometer.

Ontwerp

De drone krijgt een modulair ontwerp en een open source ontwikkelplatform. Hiermee hoopt het bedrijf dat bedrijven apps gaan ontwikkelen voor de drone. De drone beschikt over de snelle Nvidia TX1 chip. Wanneer je een monitor koppelt aan de Teal drone kun je hem tevens als computer gebruiken. In de toekomst brengt het bedirjf modules uit voor een thermische camera en radarondersteuning.

Camera

De Teal drone beschikt over een 13 megapixel camera waarmee je in 4K ultraHD resolutie filmt. Dit doet de camera met 24 beelden per seconde. Bij 1080p film je met 30fps en bij 720p met 60fps. De opgenomen beelden worden opgeslagen op het 16GB interne geheugen of op een microSD kaart die de gebruiker zelf erin kan zetten.

Teal drone: de snelste productiedrone ter wereld

Vliegtijd

Met de meegeleverde 1800mAh 15.2V LiPo accu haal je zo'n 10 minuten vliegtijd. Deze accu is binnen 30 minuten weer volledig opgeladen. Voor de mensen die toch een langere vliegtijd willen biedt de fabrikant ook een Endurance Package aan. Hiermee haal je 20 minuten vliegtijd, maar door het hogere gewicht wel een lagere snelheid.

Kopen

De Teal drone wordt volgens de fabrikant tijdens de feestdagen uitgeleverd. Pre-orderen kan al via de website van de fabrikant. Voor de snelle Teal drone betaal je 1299 dollar (1180 euro).

Teal drone: de snelste productiedrone ter wereld

0 Reacties

    Plaats een reactie