Postbedrijf Sandd wil gebruik maken van drones voor het bezorgen van kleine pakketjes. In eerste instantie willen zij de drones inzetten bij calamiteiten. Drones kunnen bijvoorbeeld medicijnen of bloed voor bloedtransfusies bezorgen bij ongevallen of andere calamiteiten waarbij snel vervoer vereist is.

Proefvluchten

Sandd, dat staat voor Sort and Delivery, maakt momenteel proefvluchten in samenwerking met Delft Dynamics die de drone hebben ontwikkeld. De huidige drone kan pakketten tot vier kilogram dragen. Er wordt nog gewerkt aan een grotere drone met een capaciteit van tien kilogram.

Postbedrijf Sandd test inzet drones voor pakketbezorging

Parachute

De drone kan de pakketjes op lokatie landen waarna het pakketje door de ontvanger van de drone ontkoppeld kan worden. Het is ook mogelijk om het kleine pakketje door middel van een parachute te laten landen op het afleveradres.

Luchtruim

Sandd-topman Ronald van de Laar verklaart tegenover de Telegraaf dat hij het onterecht vindt dat de politie en luchtvaart het gebruik van het luchtruim boven ons land exclusief claimen. "Zij willen die situatie zo houden en voeren daar ook een zware lobby voor. Terwijl we door nieuwe technologie in staat zijn om veilig en efficiënt met drones een enorme tijdwinst te behalen", aldus van de Laar.

Regelgeving

De regelgeving laat het momenteel nog niet toe om drones uit het zicht van de piloot te laten vliegen, ondanks dat de techniek het wel toe laat om drones volledig autonoom van A naar B te laten vliegen.

DHL Parcelcopter

In Duitsland bezorgt DHL medicijnen en andere pakketten met een hoge urgentie via een drone op het Waddeneiland Juist. De DHL Parcelcopter vliegt 12 kilometer tussen Norddeich, Duitsland en het Duitse Waddeneiland. Inmiddels heeft DHL alweer een derde editie van de Parcelcopter gepresenteerd. Deze drone heeft een maximumsnelheid van 126 kilometer per uur en kan pakketten tot 2 kilogram dragen.

Postbedrijf Sandd test inzet drones voor pakketbezorging

Bron: Telegraaf

0 Reacties

    Plaats een reactie