Parrot lanceert een nieuw educatie programma waarbij studenten aan de slag kunnen met drones. De drones van de Franse fabrikant kunnen gebruikt worden voor veel verschillende academische disciplines. Het Parrot Education programma dient als ondersteuning van deze academische revolutie.

Educatie programma

De Franse drone fabrikant Parrot heeft een nieuw educatie programma aangekondigd dat in de toekomst wereldwijd gegeven kan gaan worden. Het nieuwe perspectief van leren met behulp van drones is bedoeld om studenten en leraren aan te moedigen om op een nieuwe manier te leren en te innoveren en hiermee de nieuwe generatie voorbereiden op een verwachte multi-miljarden industrie.

Vakgebieden

Met behulp van de Parrot drone technologie wordt er invulling gegeven op vele vakgebieden zoals coderen, wetenschap, technologie, techniek, wiskunde, film, media en journalistiek. Er zijn veel verschillende cases denkbaar. Parrot biedt de meest diverse lineup drones voor educatief gebruik ter wereld.

Samenwerking

Om het Parrot Education programma op te starten heeft de Franse dronefabrikant de handen ineen geslagen met verschillende bedrijven. Zo werkt het bedrijf Tynker, marktleider van platformen om kinderen te leren coderen, aan het eerste drone curriculum voor het visueel programmeren. Workbench heeft de Parrot Education Community gebouwd waarin leerkrachten onderling lessen uit kunnen wisselen en waar zij lessen kunnen vinden. Magic Makers creeërt educatieve middelen die docenten tijdens het schooljaar helpen om verbeteringen in de klas door te voeren met minidrones.

Parrot lanceert drone educatie programma

Amerika

Het project lanceert eerst in Amerika waar een grote stijging in drone gebruik wordt verwacht het komende jaar. Door een onlangse regelwijziging door de FAA, mogen studenten drones besturen voor educatieve doeleinden. Zij moeten zich uiteraard wel aan de drone regelgeving voor modelbouw vliegen moeten houden, maar zij hoeven geen toestemming aan te vragen bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteit.

0 Reacties

    Plaats een reactie