Panasonic Business werkt aan de ontwikkeling van een geavanceerd drone-opsporingstechnologie. Deze technologie moet het risico op ongevallen of terroristische aanslagen met drones verkleinen. Het detectiesysteem werd vorige week getoond op IFSEC 2016, een van de belangrijkste beveiligingsvakbeurzen in Londen.

Kwade bedoelingen

De hedendaagse drones zijn gemakkelijk te vliegen en zijn op veel plekken te koop. Een onderzoek van Oxford Research Group beschrijft drones dan ook als een ongewenste technologie als deze in verkeerde handen valt. Mensen met kwade bedoelingen kunnen een drone eenvoudig gebruik om bewust schade aan te richten.

Beveiligingsvakbeurs IFSEC

Om deze dreiging tegen te gaan is Panasonic Business gestart met de ontwikkeling van een drone-opsporingstechnologie. Het eerste prototype van de nieuwe dronezoeker van Panasonic werd vorige week getoond op IFSEC 2016, een van de belangrijkste beveiligingsvakbeurzen in Londen.

Technologie

De technologie helpt bij het detecteren van drones en doet dit met behulp van 32 arraymicrofoons en een pan/tilt/zoom-bewakingscamera. Elke sensor kan een drone detecteren tot op een afstand van 300 meter in een zichtveld van 150 graden. Het systeem analyseert ook omgevingsgeluiden om deze bij analyse uit te sluiten.

Bescherming

European Product Marketing Manager bij Panasonic, Gerard Figols, verklaart dat de populariteit van drones exponentieel is toegenomen, maar technologieën om het beschermen van gesloten zones tegen de mogelijke bedreiging door drones blijft achter. De drone-opsporingstechnologie helpt bij de detectie en afschrikking van vliegende drones in de buurt van bijvoorbeeld militaire complexen of overheidsgebouwen.

Panasonic Business ontwikkelt drone-opsporingstechnologie

0 Reacties

    Plaats een reactie