Onderzoekers aan de Arizona State University laten drones vliegen door hem te besturen met gedachten. Een computer leest de hersen golven door speciale sensoren. Vervolgens wordt dit omgezet tot besturingen van de drone. In de toekomst moet het mogelijk worden om op deze manier honderden drones tegelijk te besturen.

Mens en robot

Aan de Universiteit van Arizona State proberen onderzoekers de brug tussen mens en robot te verkleinen door deze te laten besturen met de gedachten. Er is tot op heden weinig onderzoek gedaan naar hoe één persoon, meerdere drones kan besturen.

Onderzoekers willen honderden drones met gedachten besturen

Werking

Wanneer de piloot de drone heen en weer wil bewegen, herkent de computer een bepaald patroon uit de hersen golven. Dit patroon wordt ontcijfert door geavanceerde algoritmes en wordt vervolgens via een Bluetooth signaal verzonden naar de drone.

Toekomst

Het doel voor de komende jaren is om een hybride team te hebben van zowel grond als lucht robots. Deze moeten allemaal met de gedachten bestuurd worden. Op dit moment zijn de onderzoekers in staat om 3 tot 4 drones te laten vliegen, maar zij willen naar 10 en uiteindelijke honderden.


0 Reacties

    Plaats een reactie