Een team van de TU Eindhoven is zondag voor de derde maal in vijf jaar tijd wereldkampioen robotvoetbal geworden. Het Nederlandse team versloeg een team uit Beijing in de finale na penalties.

RoboCup 2016

Het Chinese team Water was de afgelopen jaren steeds al een geduchte concurrent van de Eindhovense ploeg Tech United.

Eindhovens team voor derde keer wereldkampioen robotvoetbal

Verlenging

De reguliere speeltijd was zondag niet genoeg om het verschil te bepalen tussen de rivalen. Met een stand van 2-2 gingen de teams de verlening in. Tijdens deze extra tijd scoorden beide teams nog een goal, maar was nog steeds de winnaar niet bepaald.

Penalties

Vervolgens nam het Chinese team vijf penalties die allemaal werden gestopt door de Nederlandse keeper Versleutelen van Tech United. Het Eindhovense team nam maar één penalty, die was meteen raak en dit resulteerde in de titel wereldkampioen robotvoetbal.

Eindhovens team voor derde keer wereldkampioen robotvoetbal

Spannend

"Ik heb er gewoon geen woorden voor", vertelt de Eindhovense ploegleider Lotte de Koning. "Het was zo ongelooflijk spannend!"

Robotvoetbal

Robotvoetbal wordt gespeeld in teams van vijf tegen vijf. De robots worden tijdens de wedstrijd niet door mensen aangestuurd, maar handelen volledig autonoom. Er is wel een menselijke scheidsrechter die onder meer het spel stillegt als de bal over de lijn gaat en zelfs kaarten aan de robots kan uitdelen.

0 Reacties

    Plaats een reactie