DJI heeft aangekondigd dat haar Geofencing-systeem, dat een drone verbiedt op te stijgen, zal worden uitgebreid met tijdelijk ingestelde verboden in gebieden rondom sportevenementen, bosbranden en gebeurtenissen van nationaal belang zoals presidents- en pausbezoeken.

Geofencing

DJI's Geospatial Environment Online (GEO) software zorgt er nu al voor dat DJI drones niet op kunnen stijgen in gebieden waar permanente restricties gelden. Denk bijvoorbeeld aan gebieden rondom vliegvelden en kerncentrales. In een persbericht meldt DJI dat haar systeem uitgebreid wordt met gebieden waar tijdelijke restricties gelden.

DJI breidt Geofencing-software uit met actuele vliegverboden

Veiligheid

"Veiligheid is DJI's hoogste prioriteit, dat is waarom we geofencing-technologie drie jaar geleden hebben geïntroduceerd en nu gestaag het systeem verfijnen tot de beste technologie in de industrie om de veiligheid van de luchtvaart te verbeteren", zegt Brendan Schulman, DJI vice-president van het beleid en juridische zaken, die de ontwikkeling leidde van het nieuwe systeem. "Dronepiloten willen veilig vliegen en ons GEO-systeem helpt DJI's klanten op een verantwoorde manier te vliegen, terwijl de volledige mogelijkheden van de drone benut blijven."

DJI breidt Geofencing-software uit met actuele vliegverboden

Beschikbaarheid

Het GEO-systeem is beschikbaar in de laatste update van de DJI GO app en werkt op alle Inspire modellen evenals de Phantom 4, Phantom 3 Professional en Phantom 3 Advanced modellen. Piloten moeten hun app, evenals de firmware voor de controller en drone updaten om gebruik te kunnen maken van het nieuwe GEO-systeem. Het systeem bevat 17 landen met een bevolking van 860 miljoen mensen, waaronder bijna alle No Fly Zones van Noord-Amerika en West-Europa, en zal voortdurend worden uitgebreid naar andere regio's over de hele wereld.

DJI breidt Geofencing-software uit met actuele vliegverboden

1 Reacties

  1. Marloes

    Leuk dat merk DJI, maar die DJI GO app zit continue prive-gegevens door te sturen en te delen met vage partijen / overheden. Daar heb je dus helemaal niets meer aan. Hoop dat mensen dat inzien en dit soort apparatuur niet meer aanschaffen. Het is wachten op de eerste politie-inval bij drone-vliegers thuis . Opgelet ! : Bij een politie-inval zal alle apparatuur, drones, computers, geheugenkaarten etc in beslag worden genomen ! Dus ook al je harde schijven met vakantie/baby-fotos, je (werk)laptops, je tablets, etc...

Plaats een reactie