In het bosrijke gebied van San Bernardino County, Californië, vonden het afgelopen jaar een aantal grote bosbranden plaats. Bij alle bosbranden tot nu toe moesten de tankvliegtuigen van de brandweer uitwijken van hun bestemming door de aanwezigheid van een of meerdere kleine hobby drones. Aangezien er niet geluisterd wordt naar de vraag om niet te vliegen, wordt er nu een beloning tot 75.000 dollar uitgelooft aan degene die de politie helpt om de drone piloten te vinden.

Bosbranden

Drone piloten in het gebied van San Barnardino County zijn meerdere malen gewaarschuwd maar dat mocht niet baten. Telkens weer moeten blusvliegtuigen van de brandweer hun route aanpassen door de aanwezigheid van drones. Het is te gevaarlijk om door te vliegen met de laagvliegende tankvliegtuigen omdat de drones in de straalmotoren gezogen kunnen worden waardoor hij crasht.

Beloning

De raad van toezichthouders heeft besloten om een beloning uit te loven aan gene die de gouden tip geeft voor het aanhouden en veroordelen van de drone piloten van de laatste drie incidenten. Per incident wordt een maximale beloning van 25.000 dollar uitgekeerd.

Vervolging

Doordat de brandweer vliegtuigen niet snel genoeg op de bestemming kunnen komen verspreiden de branden zich sneller en verder. Advocaat Mike Ramos waarschuwt drone bestuurders dat zij vervolgt kunnen worden voor moord wanneer er door hun toedoen brandweerlieden of burgers op de grond omkomen.

75.000 dollar beloning voor aangeven drone piloot

1 Reacties

  1. Jon

    En ik denken dat we de grootste drone idioten al gevonden hadden rondom vliegvelden. Wat doen deze mensen met hun gezondverstand? In het bos laten liggen ofzo? Geheel terrecht om te stellen dat je voor moord aangeklaagd kan worden. Hoop niet dat dat ervan komt.

Plaats een reactie