Christoper Harris uit California heeft een heldendaad verricht door twee bootdieven te achtervolgen met zijn drone. Door deze actie wist de politie de bootdieven even later aan te houden.

Gestolen

De 14-jarige Christopher Harris was met zijn familie op vakantie op Camano Island toen hij plotseling de motor van hun Zodiac bootje hoorde. Toen hij richting de boot keek zag hij een stel de boot aan een andere boot koppelen en er vervolgens mee vandoor gaan.

Volgen met de drone

Harris bedacht zich geen moment en liet zijn drone de lucht in vliegen om de bootdieven te achtervolgen. Na een tijdje verloor hij het videosignaal van de drone doordat de afstand tot hem te groot werd. Toch lukte het Harris om te zien waar de bootdieven naar toe gingen met de gestolen Zodiac. Hij lichtte de politie in en vertelde ze dat de boot richting Whidbey Island was gevaren.

14-jarige jongen volgt bootdieven met zijn drone

Onderzoek

De politie ging op onderzoek uit en kwam terecht bij de daders. In eerste instantie ontkende het stel dat zij iets te maken hadden met het incident, maar bekende uiteindelijk toch. De boot waarmee zij de diefstal uitvoerde bleek ook gestolen te zijn.

Video

In de video is te zien hoe de bootdieven er met de Zodiac vandoor gingen. Ondanks dat de gezichten van het stel niet goed in beeld kwamen, konden zij toch herkent worden.

Bron: Seattle times

1 Reacties

  1. Talitha

    Ha! Net goed

Plaats een reactie