Begin dit jaar presenteerde Yuneec haar nieuwste drone op de CES 2016 in Las Vegas. Deze week kondigt de Chinese dronefabrikant aan dat er spoedig een PRO-versie beschikbaar zal zijn van Yuneec's vlaggenschip.

Intel Real Sense

De PRO-versie van de Yuneec Typhoon H zal uitgerust zijn met Intel's Real Sense technology. Via twee infrarood stereo camera's, een RGB camera en een lasercamera is het apparaat in staat zijn omgeving te verkennen en obstakels te vermijden. Vliegt de drone in tegengestelde richting, ook dan zan het Real Sense-systeem zich aanpassen op de omgekeerde vliegrichting.

Intelligent Routing

Het ingenieuze systeem beschikt over Intelligent Routing-capaciteiten dat de beste route kiest en niet bij de kleinste koerswijziging van de gebruiker anticipeert. Intelligent Routing komt niet alleen de veiligheid ten goede, maar zorgt ook voor stabiele beelden.

Yuneec presenteert PRO-versie van Typhoon H

Vliegtijd

De vliegtijd van de Typhoon H PRO bedraagt ongeveer 25 minuten per volle accu. Met het Real Sense-systeem ingeschakeld vliegt de drone zo'n 15 tot 18 minuten. Ook krijg je standaard 2 accu's bij aankoop van een Typhoon H PRO drone.

Yuneec presenteert PRO-versie van Typhoon H

ST16

Net zoals de Typhoon H zal ook de PRO-versie worden geleverd inclusief Yuneec's ST16 afstandsbediening. Deze Remote Controller is voorzien van een 7 inch display zodat u de camerabeelden in real-time kunt bekijken zonder hulp van een extern apparaat zoals smartphone of tablet. Ook krijg je een GPS-tracker bij het apparaat. Hierdoor hoef je niet persé de ST16 afstandsbediening bij je te dragen om de drone te bedienen.

Yuneec presenteert PRO-versie van Typhoon H

Het alternatief voor Phantom 4

De Typhoon PRO is één van de weinige drones die de strijd aangaat (of beter gezegd: aan kan gaan) met de nieuwste Phantom 4 drone. Beide drones hebben vergelijkbare functies en beschikken allebei over ingenieuze obstakel-ontwijktechnologie. Het grote verschil tussen deze twee topmodellen is het aantal motoren. Yuneec's Typhoon H is een hexacopter met 6 propellers en DJI's Phantom 4 is een quadcopter met 4 propellers. Een groter aantal propellers vergroot niet alleen de draagkracht van het apparaat, maar zorgt er ook voor dat de drone stabieler in de lucht hangt. Ook heeft de Typhoon H een intrekbaar landingsgestel dat er voor zorgt dat de camera in 360 graden om zich heen kan kijken zonder gestoord te worden door de poten van het landingsgestel.

Yuneec presenteert PRO-versie van Typhoon H

Prijs

De prijs van de Yuneec Typhoon H PRO zal naar alle waarschijnlijkheid 2099 euro bedragen. De reguliere versie van de Typhoon H (zonder Intel's Real Sense-technologie) zal 1399 euro gaan kosten.

0 Reacties

    Plaats een reactie