Op de eerste dag van de maand presenteert DRONES.nl altijd een nieuwe winactie én wordt de winnaar van de voorgaande actie bekend gemaakt. Deze maand is Patrick Lamers uit Gennep als gelukkige winnaar uit de bus gekomen en wint een Hubsan 107D+ FPV drone waarmee je supersnel kan drone racen. Patrick is een van de velen die de vraag "Wat moet verplicht zijn in Nederland?" met betrekking tot drones beantwoordde.

Patrick Lamers wint Hubsan 107D+ FPV drone

Patrick Lamers is deze maand de gelukkige winnaar van de DRONES.nl winactie en wint een Hubsan 107D+ FPV drone. Met deze supersnelle quadcopter kun je supersnel racen terwijl je de vlucht in real-time via het LCD-display op de afstandsbediening volgt. De ingebouwde HD camera zorgt namelijk voor waanzinnige beelden. Met het ingenieuze 6 Axis Flight Control System is een stabiele vlucht ook voor beginners een koud kunstje. Dankzij het kleine frame is de drone zeer wendbaar en behoren snelle manoeuvres tot het takenpakket van deze coole gadget. Gefeliciteerd Patrick, je krijgt jouw Hubsan race-drone zo snel mogelijk opgestuurd!

Winnaar Hubsan H107D+ FPV drone bekend

Wat moet verplicht zijn in Nederland?

Alle deelnemers aan de DRONES.nl winactie van mei beantwoordde de vraag 'Wat moet verplicht zijn in Nederland?' met betrekking tot drone regelgeving. Je kon kiezen uit zeven suggesties voor een veiliger luchtruim of zelf een idee aandragen. DRONES.nl kan een paar interessante conclusies trekken uit alle antwoorden; met name een verplichte drone-registratie en een speciale aansprakelijkheidsverzekering voor drones zijn zaken waarvan jullie vinden dat deze verplicht zouden moeten zijn in Nederland. Er is als volgt op de verschillende opties gestemd:

Winnaar Hubsan H107D+ FPV drone bekend

• Hoogtelimiet van 50 meter: 24%
• Droneregistratie: 58%
• Aansprakelijkheidsverzekering: 53%
• Vliegvaardigheidsbewijs (theorie en/of praktijk): 32%
• Alleen vliegen met drone met goedgekeurde geo-fencing software: 42%
• Nationaal drone-luchtverkeersysteem (amateur): 15%
• Nationaal drone-luchtverkeersysteem (commercieel): 9%

Andere ideeën voor een veiliger luchtruim zijn o.a. het duidelijker communiceren van no-fly zones door de overheid, het verplicht aanmelden van je vluchtplan via een online-portaal of alleen vliegen op eigen terrein of in goedgekeurde gebieden. DRONES.nl houdt de ontwikkeling van de Nederlandse regelgeving natuurlijk nauwlettend in de gaten.

Nieuwe winactie i.s.m. Droneshop.nl

Uiteraard staat er ook in de maand juni een nieuwe winactie voor je klaar. Dit keer stelt DRONES.nl je de vraag; "Hoe race je het liefst met je FPV-drone?". De winactie wordt mede mogelijk gemaakt door Droneshop.nl, welke een Eachine Falcon 250 RTF race-drone met Eachine VR-007 videobril t.w.v. €398,- als prijs beschikbaar stelt!

0 Reacties

    Plaats een reactie